Această ţară le va permite şoferilor să deţină permise de conducere digitale

25.09.2017
Această ţară le va permite şoferilor să deţină permise de conducere digitale
Cetăţenii din Africa de Sud vor avea opţiunea, începând de luna viitoare, să deţină permise de conducere digitale, a anunţat guvernul. Acestea vor fi disponibile în aplicaţia mySA GOV, dezvoltată de Appviation. 
 
Astfel, când vor fi opriţi de poliţie şoferii vor putea arăta permisul digital din aplicaţie. Aplicaţia generează un cod de bare nou la fiecare 30 de secunde pentru a împiedica folosirea de permise contrafăcute.  
 
Sistemul poate fi folosit şi pentru permise de conducere a ambarcaţiunilor sau pentru înmatriculări de vehicule. În viitor va fi extins şi pentru alte tipuri de acte şi documente. 
 
Primul sistem de acest fel a fost introdus anul trecut de statul australian New South Wales. 

Guvernele din întreaga lume încearcă să se adapteze la nivelul la care a ajuns tehnologia. Începând cu luna decembrie a acestui an, în Marea Britanie vor fi introduse noi reguli pentru obţinerea permisului de conducere. Printre altele, candidaţii vor trebui să demonstreze că ştiu să folosească sisteme de navigaţie prin GPS, precum Waze sau Google Maps.

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult