Ai observat că bateria telefonului tău cu Android se descarcă vertiginos? Google are o explicaţie

Ai observat că bateria telefonului tău cu Android se descarcă vertiginos? Google are o explicaţie

Un număr destul de mare utilizatori Android au remarcat diminuarea subită a autonomiei dispozitivelor, aparent, fără o explicaţie anume. Semnalată încă din luna septembrie la telefoane din seria Pixel şi dispozitive Google Home, reducerea autonomiei bateriei se manifestă şi la alte dispozitive care au setată folosirea serviciilor Google Assistant.

Aparent, sursa problemelor este funcţia pentru detectarea expresiei „Ok, Google,” sau „Hey, Google” rostită pentru activarea funcţiei de asistenţă prin comandă vocală, Google Assistant rămânând în modul de ascultare pe termen nelimitat, descărcând bateria telefonului.

Potrivit experienţelor povestite de utilizatori, autonomia bateriei scade în ritm accelerat după rostirea expresiei de activare Google Assistant, descărcând complet acumulatorul în doar câteva ore.

Însă problemele nu se manifestă de fiecare dată, îngreunând depistarea problemei şi crearea unui remediu adecvat. Aparent, neplăcerile apar mai ales dacă sunt folosite simultan două dispozitive compatibile Google Assistant, cum sunt cele din seria Google Home/Nest şi telefonul cu Android, declanşarea primului activând modul de ascultare şi pe telefonul mobil.

Momentan, Google nu a anunţat disponibilitatea unui remediu pentru această problemă, însă putem aştepta ca acesta să fie livrat în scurt timp, împreună cu o actualizare adusă aplicaţiei Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult