Aplicaţia Facebook pentru mobile primeşte o interfaţă nouă

17.08.2017
Aplicaţia Facebook pentru mobile primeşte o interfaţă nouă

Aplicaţia Facebook pentru mobile va primi foarte curând o nouă interfaţă, care a început deja să apară pe dispozitivele anumitor utilizatori. Aceasta va schimba multe dintre elementele de design pe care ne-am obişnuit să le vedem, de la renunţarea la culoarea albastră în interiorul articolelor, până la schimbarea formei căsuţei cu poza de profil, schimbarea căsuţelor de comentarii şi îmbunătăţirea modului în care sunt afişate link-urile.

Cea mai mare schimbare este în rândul comentariilor, care sunt acum afişate precum mesajele de pe chat, în baloane separate. Acestea funcţionează la fel ca până în prezent, însă separarea lor în acest fel asigură separarea lor mai uşoară şi îndeamnă utilizatorii să ia parte la discuţii în acelaşi stil în care o fac într-un chat.

Butoanele Like, Comment şi Share sunt acum afişate sub formă de contur, imaginile de profil ale utilizatorilor sunt încadrate acum în cercuri, iar interfaţa abordează o paletă de culori ceva mai „şearsă”, griul fiind acum predominant. Articolele din News Feed sunt acum mai proeminente, iar acestea sunt afişate pe un fundal gri pentru a ieşi mai mult în evidenţă.

Aceste schimbări de interfaţă sunt deja disponibile în aplicaţia de Android pentru o parte dintre utilizatori, urmând ca restul să primească actualizarea treptat. Încă nu au fost confirmate schimbări pentru iOS, însă cu siguranţă vor veni în viitorul apropiat, întrucât Facebook încearcă să păstreze o experienţă de utilizare coerentă pe toate dispozitivele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult