BlackBerry a lansat Privacy Shade, o aplicaţie de securitate simplă pentru telefoanele sale cu Android

23.03.2017
BlackBerry a lansat Privacy Shade, o aplicaţie de securitate simplă pentru telefoanele sale cu Android

Întrucât BlackBerry a renunţat la dezvoltarea internă de smartphone-uri, oferind drepturile pentru hardware către producătorul TCL, software-ul este acum preocuparea principală a companiei. Deja dispozitivele BlackBerry cu Android sunt printre cele mai bine securizate smartphone-uri de pe piaţă, fiind echipate cu software-ul proprietar DTEK, foarte util în special în mediul business, însă acum există şi o soluţie BlackBerry de securitate utilă în special atunci când nu doreşti ca cei din jur să vadă ce este afişat pe ecran: Privacy Shade.

BlackBerry a lansat aplicaţia Privacy Shade pe Google Play Store pentru a oferi încă un strat de securitate telefoanelor sale. Aceasta poate fi instalată doar pe dispozitivele sale cu Android şi este destul de simplă în utilizare. Aceasta oferă posibilitatea de a întuneca ecranul, pentru a fi mai greu de citit de la distanţă, cu posibilitatea de a păstra o porţiune a acestuia la luminozitate normală.

Această porţiune de ecran poate fi redimensionată şi mutată după bunul plac şi poate să ia două forme. Demonstraţiile de pe Play Store prezintă fie o bandă dreptunghiulară pe întreaga lăţime a ecranului, care oferă posibilitatea de a citi notificări şi mesaje, fie un cerc uşor de mutat pe întreaga suprafaţă.

Această funcţie ar putea fi utilă nu doar pentru a asigura intmitatea mesajelor şi datelor personale în preajma altor persoane, ci poate să ofere o experienţă mai bună de utilizare pe întuneric, când lumiozitatea ecranului poate crea disconfort.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult