Chrome nu mai e singurul browser cu peste 1 miliard de instalări. Un nou rival vine puternic din urmă

12.02.2019
Chrome nu mai e singurul browser cu peste 1 miliard de instalări. Un nou rival vine puternic din urmă

Cu peste 1 miliard de download-uri, principalul rival pentru Google Chrome nu are nici pe departe notorietatea acestuia, însă foarte mulţi utilizatori de mobil îl folosesc zilnic.

Samsung Internet Browser a depăşit pragul de 1 miliard instalări, performanţa atinsă în magazinul Play Store fiind confirmată şi mulţi utilizatori care îl recomandă drept o alternativă mai bună la Google Chrome. Totuşi, părerile sunt împărţite, destule voci acuzând Samsung de umflarea artificială a numărului de instalări, preinstalând browserul propriu pe toate dispozitivele comercializate. Astfel, la fiecare activare a unui dispozitiv în Play Store este contorizată o instalare a aplicaţiei, chiar dacă aceasta este doar actualizată în mod automat la cea mai nouă versiune disponibilă.

Cu mai mulţi utilizatori decât Firefox şi Opera luate împreună, browserul Samsung este disponibil pentru instalare şi pe dispozitivele altor producători, dar este greu de crezut că posesorii acestora sunt la fel de entuziaşti cu instalarea unei aplicaţii ce poartă numele companiei sud-coreene.

Trecând peste loialitatea de brand, testarea Samsung Internet Browser pe dispozitive non-Samsung nu costă nimic, aplicaţia foarte bine optimizată şi complet utilată putând servi cu uşurinţă rolul de web browser principal.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult