Clips: o nouă aplicaţie de editare video pe mobil de la Apple

22.03.2017
Clips: o nouă aplicaţie de editare video pe mobil de la Apple

Pe lângă noul iPhone 7 roşu, un nou iPad şi un upgrade de stocare pentru iPhone SE şi iPad Mini 4, Apple a mai făcut un anunţ ieri care a trecut în mare parte neobservat. Este vorba despre o nouă aplicaţie de captură video numită „Clips”, care doreşte să ofere utilizatorilor de iOS noi modalităţi creative de a crea conţinut video pentru reţelele de socializare.

Clips va fi lansat „în curând”, conform paginii oficiale de pe site-ul Apple şi va oferi acces la multe unelte simple, care vor oferi funcţionalitate similară cu ce se regăseşte în alte aplicaţii de editare foto şi video. Aplicaţia va putea înregistra fotografii sau clipuri video scurte (care sunt înregistrate cât timp este apăsat butonul), va putea aplica filtre creative în timp real, efecte şi căsuţe de text, şi alte elemente grafice.

Înregistrarea va putea fi realizată chiar şi fără apăsarea unui buton. Clips va beneficia de o funcţie care poate salva clipuri video doar atât timp cât utilizatorul vorbeşte, iar materialul rezultat va putea fi îmbogăţit cu muzică de fundal, imagini şi fotografii din librăria telefonului, cât şi pictograme emoji. Muzica va fi ajustată automat la dimensiunea clipului, pentru a facilita realizarea cât mai rapidă a unui produs finit.

După editare, clipul rezultat va fi analizat automat de către aplicaţie, software-ul putând detecta persoanele care se regăsesc în clip. Acestea vor apărea într-o listă de sugestii, iar clipul poate fi trimis prin intermediul Messages direct. Alternativ, Clips poate oferi posibilitatea de a publica materialele pe cele mai populare reţele de sociale cu capabilităţi video precum Instagram, Facebook, YouTube şi Vimeo.

Conform pagnii oficiale, Clips va putea rula pe toate modelele de iPhone lansate după iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini 2 şi iPod Touch de generaţie a şasea (inclusiv), echipate cu pe iOS 10.3, care urmează să fie lansat foarte curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult