Elevii şi studenţii din Wuhan încearcă să elimine aplicaţia prin care fac cursuri online cu review-uri de o stea pe App Store

10.03.2020
Elevii şi studenţii din Wuhan încearcă să elimine aplicaţia prin care fac cursuri online cu review-uri de o stea pe App Store

În urma carantinei din Wuhan, China, studenţii şi elevii au fost trimişi acasă, însă şcoala nu a fost întreruptă. În locul cursurilor obişnuite, în sălile de curs şi amfiteatre, sistemul de învăţământ chinez a decis să ţină în continuare orarul obişnuit, însă printr-o aplicaţie numită DingTalk, disponibilă pe App Store-ul Apple, Google Play Store, pe macOS şi pe Windows 10. Aceasta este o aplicaţie de colaborare pentru corporaţii, care în ianuarie a primit şi funcţii educaţionale. Într-o încercare de a elimina aplicaţia din App Store, studenţii au început să lase în masă review-uri negative cu o stea, crezând că Apple va şterge aplicaţia.

DingTalk este o aplicaţie folosită în corporaţii, unde a fost deja criticată pentru modul în care monitorizează îndeaproape activitatea angajaţilor, iar acum studenţii sunt cei care sunt atent supravegheaţi prin intermediul acesteia. Întrucât eliminarea aplicaţiei ar oferi puţin răgaz pentru elevi şi studenţi până când se găseşte o alternativă, aceştia au început să lase recenzii negative pe platformele digitale.

Se pare că inclusiv conducerea DingTalk a remarcat numărul mare de review-uri negative şi a decis să ofere un răspuns oficial: un clip în care compania îşi cere scuze.

„Ştim că nu vă aşteptaţi la o „vacanţă” atât de productivă. Vă rugăm să nu mai lăsaţi review-uri cu o stea. Aplicaţia noastră a fost aleasă pentru acest scop şi nu prea avem ce să facem în privinţa asta.”

Studenţii au răspuns în glumă cu review-uri în care menţionau că vor da review-uri de cinci stele, dar vor oferi stelele în cinci tranşe.

În acelaşi timp, aplicaţia a început să primească şi foarte multe review-uri pozitive, de cinci stele, de la părinţii studenţilor şi elevilor. Aceştia nu doresc ca aceste cursuri online să fie întrerupte, aşa că au decis să lupte împotriva încercării de a delista aplicaţia de pe magazinele de distribuţie digitală.

Chiar şi CEO-ul DingTalk spune că nu îi învinuieşte pe copii şi că este amuzat de metoda lor de protest:

„Este în natura copiilor să se joace. Dacă eram în locul lor şi trebuia să fac cursuri online în fiecare zi, probabi că şi eu aş lăsa review-uri cu o stea aplicaţiei.”

Apple nu pare să ia măsuri împotriva aplicaţiei şi probabil că aceasta va rămâne în App Store, indiferent de nota agregată pe care aceasta o are din review-urile studenţilor şi părinţilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult