Google activează modul Incognito şi în aplicaţia Google Maps pentru iOS

10.12.2019
Google activează modul Incognito şi în aplicaţia Google Maps pentru iOS

Inspirată de funcţia cu acelaşi nume din browserul Chrome, modul Incognito opreşte înregistrarea călătoriilor făcute în Google Timeline, asigurând că poţi vizita orice locaţie doreşti fără a lăsa urme detectabile pentru alte persoane care deţin sau pot obţine acces la contul tău Google.

Anunţat mai întâi pentru Android, modul Incognito pentru Google Maps va fi disponibil şi pentru utilizatorii care folosesc aplicaţia de iOS. Pentru activare, nu trebui decât să aplicăm o comandă touch pe poza de profil ce apare în dreapta barei de căutare, după care selectăm opţiunea „Turn on Incognito mode”.

Chiar şi în modul Incognito, Google Maps va continua să urmărească coordonatele locaţiei în care te afli, aceasta fiind un detaliu esenţial pentru funcţionarea aplicaţiei. În schimb, căutările făcute pentru găsirea unei locaţii pe Google Maps nu vor fi memorate nicăieri, iar traseul parcurs nu este transmis mai departe către Google. Asta înseamnă şi că activarea modului Incognito presupune pierderea anumitor funcţii de bază, cum ar fi afişarea de sugestii relevante pentru locaţia în care te afli, orarul mijloacelor de transport şi alte informaţii personalizate.

Totuşi, Google precizează că în ciuda optimizărilor aduse în aplicaţia Maps, urmărirea deplasărilor rămâne totuşi posibilă prin mijloace indirecte, cum ar fi urmărirea celulelor conectate în reţeaua companiei de telefonie mobilă, reţele Wi-Fi aflate în raza de conectare a telefonului şi alte aplicaţii instalate pe telefon, dacă acestea includ funcţii pentru monitorizarea locaţiei. În mod surprinzător, una dintre aplicaţiile care pot trăda deplasările „clandestine” este Search, Google admiţând că anumite date ar putea fi înregistrate chiar dacă modul Incognito este bifat în aplicaţia Maps.

Implementată direct pe serverele Google, funcţionalitatea Incognito va apărea utilizatorilor de iOS care folosesc Google Maps fără nevoia unei actualizări prealabile a aplicaţiei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult