Google Chrome pe Android va primi în curând funcţionalitate Google Now

18.08.2016
Google Chrome pe Android va primi în curând funcţionalitate Google Now

Google beneficiază de un ecosistem de servicii foarte bine puse la punct, care comunică între ele fără intervenţia utilizatorilor. Google Now a devenit una dintre cele mai utile funcţii de pe Android, aceasta oferind informaţii relevante în funcţie de oră, loc şi dată, putând uşura experienţa utiliatorilor în viaţa de zi cu zi. Desigur, nu toţi cei care au dispozitive Android folosesc Google Now, însă majoritatea folosesc Chrome, iar Google doreşte să îmbine cele două experienţe, oferind informaţii din Google Now direct în interfaţa browser-ului.

Această funcţie este deja disponibilă în versiunea Chrome Dev a browser-ului, care poate fi instalată din Google Play Store. Cei care vor să testeze modul în care noile card-uri Google Now sunt integrate în Chrome nu trebuie decât să descarce varianta de test a browser-ului şi în anumite cazuri să activeze flag-ul „Show content snippets on the New Tab Page” în cazul în care nu sunt deja active. Desigur, fiind vorba despre o versiune de test, aceasta nu va funcţiona fără probleme, deci utilizatorii obişnuiţi sunt îndemnaţi să mai aştepte.

În câteva săptămâni, în cazul în care această funcţie se dovedeşte a fi utilă, iar majoritatea problemelor legate de această implementare a card-urilor Google Now sunt eliminate, am putea vedea această funcţionalitate în aplicaţia stabilă, pe care o foloseşte cel mai mare procent din utilizatori. Modul în care Google Now furnizează conţinut în Chrome diferă însă de card-urile obişnuite, fiind orientate mai degrabă axate pe conţinut decât pe informaţii de vreme sau trafic. Practic, sub site-urile des accesate şi bookmark-urile recente, este afişat un nou „card” care include articole care ar putea să fie relevante pentru interesele utilizatorului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult