Google Chrome renunţă la suportul pentru Android Jelly Bean

09.10.2018
Google Chrome renunţă la suportul pentru Android Jelly Bean

Este clar că o versiune de Android este „moartă” atunci când chiar şi Google renunţă la suport pentru aplicaţiile sale de bază pentru aceasta. Android Jelly Bean (4.1-4.3) este următoarea versiune a sistemului de operare mobil al companiei care va rămâne fără suport pentru Chrome, browser-ul implicit al platformei. Anunţul nu a fost făcut în mod oficial, însă această decizie va intra în vigoare foarte curând.

Decizia a fost depistată de XDA Developers, care studiind actualizările platformei open source Chrome a observat că unul dintre programatori a adăugat un comentariu în cel mai recent update al său. Acesta spune că noul Chrome nu va fi lansat pe Android Jelly Bean, întrucât acesta nu poate oferi suport pentru noua interfaţă a browser-ului. Nu este clar când va fi lansată noua versiune de Chrome, însă este destul de clar că cea din prezent este ultima care oferă suport oficial pentru Android 4.1-4.3.

Android Jelly Bean nu mai este de mult o versiune populară a sistemului de operare, ultimele informaţii de la Google dezvăluind că aceasta este prezentă doar pe 3,2% dintre dispozitivele în utilizare. Acestea reprezintă însă câteva milioane de utilizatori, care vor rămâne pe dispozitivele lor cu o versiune depăşită a browser-ului Chrome.

Cea mai „mică” versiune de Android cu suport pentru Chrome va rămâne KitKat, Android 4.4,care încă este în topul versiunilor lunare deasupra Jelly Bean. O alternativă la Chrome ar putea fi Firefox, care încă oferă suport pentru mai multe versiuni de Android mai vechi, Jelly Bean 4.1 fiind cea mai veche.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult