Google Maps primeşte mod de utilizare Incognito, folositor pentru călătorii despre care nu vrei să afle nimeni

19.09.2019
Google Maps primeşte mod de utilizare Incognito, folositor pentru călătorii despre care nu vrei să afle nimeni

Google Maps poate fi o adevărată comoară dacă vrei să iei rolul unui detectiv, aflând cu minim de efort când, unde şi pentru cât timp a călătorit posesorul unui smartphone autentificat pe un cont Google la care şi tu ai acces.

Disponibil de mulţi ani în browserul Chrome, modul Incognito opreşte înregistrarea istoricului de navigare, asigurând că poţi vizita orice site-uri doreşti fără a lăsa urme care să trădeze activitatea ta online. Acelaşi principiu este preluat acum şi pentru Google Maps, căutările după adrese şi sesiunile de navigare făcute în timp ce modul Incognito este activ nefiind păstrate în istoricul de utilizare al dispozitivului şi nici în Timeline-ul accesibil din web browser, folosind orice dispozitiv autentificat la contul tău Google.

Odată bifat, modul Incognito opreşte şi colectarea de către Google a datelor folosite în mod uzual pentru personalizarea experienţei de utilizator. Spre exemplu, în urma vizitării uni anume magazin nu vei mai fi bombardat cu reclame pentru produsele acestuia, sau întrebări despre locaţia respectivă. Iar în cazul vizitării unei locaţii pe care nu intenţionezi să o revezi, sau nu doreşti ca altcineva să afle despre vizita făcută, modul Incognito asigură că Google nu va reaminti în nici un fel despre aceasta.

Pe lista îmbunătăţirilor prezente în ultima versiune Google Maps se află şi un nou mod de navigare numit Eyes Free, optimizat pentru a reduce contactul vizual cu ecranul telefonului în timp ce te afli la volan sau pe stradă. Cu opţiunea Eyes Free bifată, vei primii indicaţii vocale mai frecvente şi mai detaliate decât în mod normal.

La volan vei putea raporta prin intermediul Google Maps incidente din trafic precum obstacole pe traseu sau maşini rămase în pană care pot încurca circulaţia, respectiv drumuri închise care nu sunt încă semnalate pe hartă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult