Google Play poate opri accesul la anumite aplicaţii pentru dispozitivele echipate cu versiuni Android root-ate

Google Play poate opri accesul la anumite aplicaţii pentru dispozitivele echipate cu versiuni Android root-ate

Netflix nu este un caz izolat. Interzicerea accesului la anumite aplicaţii de Android pentru posesorii de dispozitive root-ate este rezultatul introducerii de către Google a unui nou mecanism tip DRM, care poate fi adoptat şi de alţi furnizori de servicii interesaţi să limiteze accesul anumitor categorii de dispozitive.

Evidenţiată prin modificări recente aduse în interfaţa Google Play developer console, schema de protecţie Widevine DRM permite dezvoltatorilor să complementeze secţiunea “device catalog” conţinând lista dispozitivelor compatibile cu o nouă opţiune numită “SafetyNet exclusion”. Aceasta opreşte descărcarea aplicaţiilor pentru „dispozitive care nu trec testele de integritate sau nu sunt certificate de Google”, cum sunt cele root-ate sau care folosesc versiuni ROM neoficiale.

Limitând din considerente de securitate accesul la aplicaţii populare, cum este Netflix, Google riscă să mute problema din tabăra furnizorilor de conţinut în cea a consumatorilor, motivaţi acum să obţină aplicaţiile dorite din surse neoficiale, riscând infectarea dispozitivelor cu malware şi alte aplicaţii nedorite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult