Mic: aplicaţia de ştiri pe care nu trebuie să o deschizi

03.11.2016
Mic: aplicaţia de ştiri pe care nu trebuie să o deschizi

Publicaţia americană Mic a relansat aplicaţia sa de mobil într-un format foarte diferit faţă de ceea ce am văzut până acum. În timp ce toate aplicaţiile de ştiri sunt realizate pentru a fi deschise ori de câte ori utilizatorul doreşte să afle ceva nou, Mic foloseşte noua funcţionalitate „rich notifications” din iOS 10 pentru a pune toate ştirile importante direct pe ecranul de încărcare, fără a fi necesară deschiderea aplicaţiei şi nici măcar deblocarea telefonului.

Singura dată când aplicaţia Mic necesită rularea obişnuită este după prima descărcare. Odată pornită, aceasta cere acces la permisiuni pentru posibilitatea de a trimite notificări către ecranul principal. Utilizatorul îşi poate alege apoi câteva interese pe care publicaţia Mic le acoperă zi de zi, urmând ca de fiecare dată când apare o informaţie importantă despre respectivele subiecte să apară o notificare pe ecranul de blocare al telefonului.

Notificările pot fi apoi accesate pentru a vedea conţinutul, care poate fi în format text, sau în format video. Desigur, ştirile din notificări nu vor fi pe larg, însă vor oferi informaţiile esenţiale, cu posibilitatea de a citi întregul articol în cazul vizitării aplicaţiei. Clipurile video sunt subtitrate, întrucât majoritatea utilizatorilor de pe mobil ţin sunetul oprit pentru a nu deranja persoanele din jur, iar descărcarea lor se face în fundal, deci nu este nevoie de o conexiune permanentă la internet pentru a le reda.

Momentan Mic este disponibil doar pe dispozitivele cu iOS 10, însă există deja planuri pentru a lansa şi o versiune de Android. Din păcate, aceasta nu va oferi aceleaşi funcţii, întrucât momentan notificările pe sistemul de operare Google nu permit afişarea de „conţinut bogat”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult