Microsoft pregăteşte o aplicaţie de Android care aduce principalele unelte Office într-o locaţie convenabilă

04.11.2019
Microsoft pregăteşte o aplicaţie de Android care aduce principalele unelte Office într-o locaţie convenabilă
Foto: Microsoft

Microsoft Office beta app for Android pune sub acelaşi acoperiş toate programele esenţiale din suita Microsoft Office.

Cu nume complet Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & more, aplicaţia permite utilizatorilor să creeze, editeze şi gestioneze documente direct pe telefonul sau tableta cu Android. Este suportată inclusiv accesarea şi editarea documentelor folosite în comun cu alţi utilizatori (ex. tabele Excel).

Tot mai des cerut pe mobil, suportul pentru convertirea imaginilor în fişiere PDF este şi el prezent. Opţional, aplicaţia poate converti şi documente Word, Excel sau PowerPoint la formatul PDF. Cei care doresc să certifice autenticitatea documentelor PDF, pot adăuga şi o semnătură digitală folosind senzorul de amprente al telefonului.

Printre funcţiile suportate se mai numără şi transferul de documente între telefon şi PC, respectiv alte dispozitive mobile aflate în imediata apropiere. Utilizatorii pot salva notiţe folosind Sticky Notes şi scana coduri QR pentru a deschide anumite fişiere sau link-uri.

Aflată la stadiul de testare beta, aplicaţia Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & more şi-a făcut apariţia pentru scurt timp în magazinul Google Play, fiind între timp retrasă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult