Mozilla nu va mai oferi suport Adobe Flash în versiunea Firefox pentru dispozitive cu Android

26.09.2017
Mozilla nu va mai oferi suport Adobe Flash în versiunea Firefox pentru dispozitive cu Android

Cândva, un atu important pentru platforma Android, suportul pentru redarea conţinutului Adobe Flash a devenit un risc de securitate major şi suspect principal pentru folosirea nejustificată a bateriei dispozitivelor.

Anticipând probleme pe termen lung, Google a oprit suportul oficial pentru acest plugin încă de la versiunea Android 4.1. Însă asta nu a oprit includerea tehnologiilor Flash direct în web browser, decizia fiind justificată prin nevoia de a păstra compatibilitatea cu website-urile care încă servesc acest tip de conţinut.

Din fericire, aceste practici vor lua sfârşit în curând, după şi ultimele aplicaţii care ofereau suport Adobe Flash vor bloca acest tip de conţinut.

Anunţată de ceva vreme, renunţarea la suportul Adobe Flash pe dispozitivele cu sistem Android va intra in efect odată cu actualizarea Firefox 56. Totuşi, din considerente de păstrare a compatibilităţii cu unele website-uri învechite, Mozilla va amâna renunţarea la tehnologiile Flash pentru alte platforme până în anul 2020.

Firefox 56 se află la stadiul beta, însă va avea debutul oficial spre finalul acestei luni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult