Opera va integra în ediţia pentru Android un portofel electronic pentru cripto-monede

12.07.2018
Opera va integra în ediţia pentru Android un portofel electronic pentru cripto-monede

Chiar dacă tot mai multe voci încep să descrie folosirea monedelor virtuale ca pe un experiment eşuat, asta nu opreşte dezvoltatorii de produse hardware şi software să pună în aplicare planuri concepute cu mai multe luni în urmă, când entuziasmul faţă subiectul cripto-monede se afla încă la cote înalte.

După ce ieri am aflat că HTC merge mai departe cu planul de a lansa un smartphone care integrează tehnologia blockchain, astăzi aflăm că în curând vor putea seta un portofel electronic pentru monede virutale pe orice smartphone cu sistem Android. Chiar dacă nu este la fel de sigură ca implementarea hardware promisă de HTC, noua funcţie suportată în mod nativ de browserul Opera ar putea încuraja folosirea plăţilor în monede virtuale, ca alternativă la tranzacţiile bancare.

Măsura vine după ce dezvoltatorii Opera au exprimat în mod public interes faţă de acest subiect şi chiar au introdus noi filtre pentru blocarea atacurilor informatice îndreptate asupra utilizatorilor care desfăşoară astfel de tranzacţii din browserul web.

Deocamdată, funcţionalitatea adăugată în versiunea beta a browserului Opera pentru Android se află la stadiu experimental, noul portofel electronic bazat pe API-ul Ethereum Web3 urmând să fie disponibil în scurt timp.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult