Serviciul Opera VPN este disponibil gratuit în Google Play Store

24.08.2016
Serviciul Opera VPN este disponibil gratuit în Google Play Store

Utilizatorii de Android care doresc puţin mai multă anonimitate online au acum o nouă soluţie gratuită prin care să îşi mascheze traficul de internet. Oper VPN, lansat în trecut pe desktop şi pe iOS ca o componentă a browserului companiei este acum disponibil în Google Play Store ca software de sine stătător, oferind anonimitate în orice aplicaţie care foloseşte o conexiune la internet. Desigur, având în vedere că alternativele sunt de obicei contra cost, soluţia Opera gratuită suferă de pe urma câtorva limitări.

Aplicaţia vine cu o interfaţă simplă şi intuitivă, bazată pe trei pagini. Prima este dedicată opririi şi pornirii conexiunii de tip VPN. Odată pornit serviciu, interfaţa aplicaţiei îşi schimbă culoarea din clasicul roşu caracteristic browserului Opera în verde. Există posibilitatea de a schimba serverul de VPN, cel implicit fiind ales în funcţie de distanţă. Cel mai apropiat este ales automat, însă utilizatorii au posibilitatea de a alege manual între servere din Canada, Germania, Olanda, Singapore şi Statele Unite.

Pagina din centru este dedicată testării securităţii conexiunii WiFi folosită, în timp ce ultima pagină a aplicaţiei controlează accesul reclamelor la informaţii despre utilizator. Probabil că majoritatea vor dori ca această funcţie să fie pornită permanent. Întrucât niciun serviciu gratuit nu este întocmai gratuit în zilele noastre, Opera VPN afişează reclame utilizatorilor. Datele colectate prin intermediul acestora nu sunt însă păstrate.

În cazul în care doriţi să navigaţi internetul fără să fiţi urmăriţi de tot felul de servicii de reclame sau dacă doriţi să aveţi acces la aplicaţii care nu funcţionează în România, Opera VPN este momentan cea mai „ieftină” soluţie şi probabil cea mai de încredere, întrucât vine din partea unei companii cu renume în mediul online.

Descarcă Opera VPN (gratuit)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult