Top aplicaţii pe care să le ai pe Android in 2020

Top aplicaţii pe care să le ai pe Android in 2020

În general, regula pentru un smartphone care funcţionează bine este să nu ai prea multe aplicaţii instalate, mai ales din rândul celor cu provenienţă incertă. Iată care ar putea fi cele mai folositoare aplicaţii pe care să le ai pe Android in 2020:

Editare foto

Printre aplicaţiile pe care să le ai pe Android in 2020 trebuie să fie şi un editor foto, care să te ajute să scoţi imperfecţiunile din imagini şi să rezolvi probleme uzuale, cum ar fi aspectul prea întunecat şi eliminarea porţiunilor din cadru neimportante. Printre soluţiile disponibile se numără Snapseed şi Adobe Photoshop Express, ambele gratuite.

Manager de parole

Eşti activ în mediul online de ani buni. Ai conturi create in diverse locuri. La câte din acestea mai ţii minte exact numele de utilizator şi parola? Exact, ai nevoie de un manager de parole bun, care să-ţi permită să le pui pe toate sub controlul unei singure parole bine aleasă, pe care nu o uiţi aşa uşor. Soluţii posibile sunt destule, cea mai la îndemână fiind chiar browser-ul web (ex. Chrome, Firefox) setat deja cu propriul cont de utilizator, încât să poţi sincroniza toate parolele pe orice dispozitiv foloseşti. O alternativă de sine stătătoare şi cu ceva mai multe opţiuni ar autea fi Last Pass. Aplicaţia este gratuită şi oferă păstrarea datelor personale într-un seif digital, protejat cu parola aleasă de tine. Pe lângă nume de utilizator şi parole mai pot fi sincronizate şi alte date pe care le introduci des în formulare, cum ar fi adresa şi numere de telefon/email, până la datele cardului bancar.

Manager de fişiere

Unele telefoane cu Android vin echipate cu propriul manager de fişiere. De regulă nu este ceva sofisticat, doar cât să poţi rezolva operaţiile uzuale de copiere/mutare fişiere. Pentru ceva mai mult, o aplicaţie dedicată precum Files by Google, poate fi o soluţie sigură si eficientă, capabilă să ofere atât afişarea albumelor foto dar şi transferuri wireless de fişiere între dispozitive, folosind reţeaua locală sau conexiunea la internet. Bonus, există şi câteva opţiuni pentru ştergerea fişierelor redundante, lăsate în urmă de aplicaţiile Android pe care le-ai folosit de-a lungul timpului, CCleaner fiind doar una dintre cele mai cunoscute.

Aplicaţie pentru stocare cloud

Aici, alegerile sunt simple: Google Drive, iCloud, One Drive, Dropbox, Box cloud storage. Toate oferă spaţiu de stocare gratuit şi opţiune pentru extindere contracost. Dacă chiar nu vrei să cheltui bani pe servicii stocare cloud, poţi încerca să le foloseşti pe toate simultan, însă aplicaţiile fiecăruia îţi vor secătui bateria telefonului şi rezerva de memorie RAM. Cel mai bine este să alegi un furnizor preferat şi să plăteşti abonamentul de care chiar ai nevoie. De exemplu, un abonament Google Drive pentru 100GB costă doar 10 Lei/lună, sau 100 Lei pentru tot anul.

Aplicaţie pentru redare muzică

Aici, soluţia gratuită cea mai la îndemână este YouTube. Numai că versiunea gratuită vine cu reclame şi limitarea de a funcţiona doar în modul de afişare full-screen. Pentru mai multă flexibilitate poţi încerca serviciul YouTube Premium, alternativa dedicată YouTube Music sau unul dintre serviciile dedicate pentru muzică: Google Play Music, Sound Cloud, Spotify, Deezer.

Mesagerie

Fiecare telefon are o aplicaţie de mesagerie pe care o foloseşti în mod uzual, dar poate că există loc şi de mai multe: Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Google Messages, Skype, Google Duo, WeChat (dacă ai contacte din China). Oricare dintre acestea poate fi bună şi pentru tine, cu condiţia ca şi prietenii tăi să o folosească. În practică, cele folosite de toată lumea sunt şi cele pe care vrei să le ţii pe telefon (Facebook Messenger, WhatsApp, Skype).

Aplicaţie anti-cheltuit banii

Ştim cu toţii de aplicaţiile care te îndeamnă să cheltui bani (ex. orice joc care include opţiunea in-app-purchases). Cum ar fi să ai şi o aplicaţie care să te oprească din a cheltui bani inutil?

Cu nume bine ales, Wallet – Finance Tracker and Budget Planner este o aplicaţie care te ajută să-ţi urmăreşti cheltuielile zilnice, cel puţin atât timp cât acestea se fac electronic şi vizibil pentru telefonul mobil. 

Music Player

Încă mai ţii fişiere MP3 pe telefon? Chiar eşti bătrân! Din top aplicaţii pe care să le ai pe Android in 2020 nu putea lipsi aplicaţie precum FreeAmp (înlocuitorul WinAmp) ar pute să fie salvarea pentru tine. Ar mai fi şi Poweramp Music Player, o clonă WinAmp ceva mai avansată, de care ar putea să te îndrăgosteşti suficient de mult încât să achiziţionezi şi versiunea premium, pe bani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult