UBER va fi disponibil şi în Cluj

26.07.2016
UBER va fi disponibil şi în Cluj

Serviciile UBER sunt momentan disponibile doar în Bucureşti, capitala României, însă în curând va ajunge în cel de-al doilea oraş pe plan local. Utilizatorii de smartphone-uri din Cluj-Napoca vor putea comanda curse cu şoferi înscrişi în programul UBER începând cu prima săptămână a lunii august.

UBER nu oferă încă o dată exactă la care serviciul va fi disponibil, însă a început deja să accepte înscrieri de la şoferi interesaţi să devină ceea ce compania numeşte „micro-întreprinzători” prin intermediul serviciilor sale. Conform statisticilor UBER din Bucureşti, 37% dintre şoferii lor sunt antreprenori sau liber profesionişti, 31% dintre aceştia au şi un job full-time, iar 22% trăiesc exclusiv din UBER în timp ce caută un loc de muncă stabil.

Nicoleta Schroeder, Director General Uber România, a oferit următoarea declaraţie referitoare la lansarea serviciului în Cluj:

 „Aplicaţia Uber a fost deja descărcată de mii de clujeni. Am primit sute de mesaje de la şoferi care îşi doresc să devină parteneri Uber. Ne bucurăm să confirmăm astăzi că vom fi în Cluj la începutul lunii august. Angajamentul nostru faţă de comunitatea locală presupune, mai mult decât o opţiune de transport sigură şi de încredere pentru utilizatori şi o oportunitate economică flexibilă pentru şoferi. Uber iubeşte Cluj-Napoca şi suntem gata să contribuim, alături de parteneri locali, pentru a face Clujul mai dinamic şi mai competitiv decât este deja”.

Pentru început, UBER Cluj va oferi doar maşini de tip uberX. În Bucureşti, compania a început într-un mod similar, oferit la scurt timp şi serviciile UBER Select, Child Seat şi din când în când câte o ofertă specială precum UBER Ice Cream, sau UBER Puppies.

Citeşte şi Uber apelează la serviciile DigitalGlobe pentru imagini din satelit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult