WhatsApp va înceta să mai funcţioneze pentru milioane de utilizatori, începând cu anul viitor

12.12.2019
WhatsApp va înceta să mai funcţioneze pentru milioane de utilizatori, începând cu anul viitor

Administratorii WhatsApp o numesc alegere grea, însă de fapt totul se rezumă la calcule simple prind costul întreţinerii aplicaţiei pentru toate platforme mobile încă aflate în circulaţie. Cert este că un număr foarte mare de utilizatori vor rămâne fără acces în reţeaua WhatsApp începând cu luna februarie 2020.

Potrivit informaţiilor recent actualizate în pagina de suport tehnic, WhatsApp va înceta să mai funcţioneze pe toate dispozitive Apple care folosesc iOS 8 sau versiuni mai vechi de firmware. În prezent, cei care folosesc aceste dispozitive de generaţie mai veche sunt împiedicaţi din a se reautentifica în contul WhatsApp sau a crea un cont nou, aplicaţia afişând mesajul ” Pentru cea mai bună experienţă, vă recomandăm să utilizaţi cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dvs.. Vă rugăm să vizitaţi site-ul web de asistenţă Apple pentru a afla cum să actualizaţi software-ul iPhone-ului dvs”. Concret, este cerută folosirea cel puţin a versiunii iOS 9.

De asemenea, cei care au un dispozitiv cu Android care rulează versiunea 2.3.7 (Gingerbread) sau mai vechi nu mai pot deschide un cont WhatsApp nou sau reverifica un cont existent. Şi începând cu 1 februarie 2020, utilizatorii Android trebuie să aibă instalat Android 4.0 Ice Cream Sandwich pentru a putea folosi WhatsApp. În ceea ce priveşte utilizatorii de Windows Phone, niciuna dintre versiunile de OS  nu vor mai putea utiliza WhatsApp după 31 decembrie 2019.

La începutul acestui an, WhatsApp a raportat că are 1,5 miliarde de utilizatori lunari activi, deci chiar dacă pierde câteva milioane, impactul va fi unul neglijabil. Doar să nu fi unul dintre cei lăsaţi pe dinafară, pe motiv că nu deţii un telefon suficient de nou.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult