Audi se aliază cu Huawei pentru dezvoltarea de maşini autonome

15.10.2018
Audi se aliază cu Huawei pentru dezvoltarea de maşini autonome

Domeniul auto este în plină schimbare, mulţi producători tradiţionali încercând în ultimii ani să prindă din urmă companii noi care au investit mai devreme  în tehnologii precum motoare electrice şi condus autonom. Huawei a anunţat de curând un parteneriat cu producătorul auto Audi, exclusiv pentru piaţa din China, pentru a dezvolta o soluţie de condus autonom pentru maşinile sale comercializate în această regiune.

Cele două companii au semnat un acord încă din luna iulie pentru acest program, iar încă din luna septembrie au început să testeze tehnologiile, însă abia de curând au prezentat public un prototip de Audi Q7 echipat cu sistemul Mobile Data Center de la Huawei, care permite maşinii să conducă singură pe străzile din China cu nivel 4 de autonomie. Nivelul 4 înseamnă condus fără asistenţă din partea şoferului, însă doar pe anumite porţiuni de drum.

Mobile Data Center este un sistem proprietar al producătorului chinez, care oferă atât puterea de procesare, cât şi sistemul optic şi senzorii necesari pentru a permite modul de funcţionare autonom al maşinii. Motivul pentru care Audi a ales să lucreze cu Huawei în China este faptul că guvernul chinez nu permite companiilor străine să opereze servicii care implică hărţi detaliate ale ţării. Cei care vor să dezvolte astfel de tehnologii pe teritoriul Chinei trebuie neapărat să apeleze la o companie autohtonă.

Întrucât alte companii precum Mercedes-Benz s-au aliat cu gigantul online Baidu în China, Audi a trebuit să apeleze la o altă companie care să deţină tehnologia necesară pentru astfel de operaţiuni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult