BMW anunţă suport pentru Android Auto. Când va fi disponibil şi pe ce telefoane va funcţiona

11.12.2019
BMW anunţă suport pentru Android Auto. Când va fi disponibil şi pe ce telefoane va funcţiona

La numai câteva zile după ce a anunţat că nu va mai taxa utilizatorii de iPhone pe bază de abonament pentru conectarea telefonului la sistemul de infotainment al maşinii, BMW are o veste bună şi pentru utilizatorii de Android. Cei care deţin maşini echipate cu software-ul iDrive versiunea 7.0 şi opţiunea „Live Cockpit Professional” vor putea beneficia de Android Auto în regim wireless, însă acest lucru înseamnă că nu va funcţiona decât pe câteva modele de smartphone-uri.

Până în prezent, maşinile BMW nu ofereau decât CarPlay pentru platforma iOS, însă începând din luna iulie 2020, compania va livra un update de software, care va permite conectarea telefoanelor cu Android prin intermediul Android Auto. Modelele de maşini compatibile sunt cele din generaţiile 2019 şi 2020, adică toate variantele din Seria 3, Seria 5, Seria 7, Seria 8, cât şi cele din familiile X3, X5 şi X7. Toate acestea pot fi configurate cu Live Cockpit Professional. Se pare că şi modelul BMW X6 care urmează să se lanseze în 2020 va oferi această funcţionalitate.

Întrucât este vorba despre versiunea Android Auto wireless, doar telefoanele Pixel, Nexus şi Samsung din generaţiile mai noi vor fi compatibile cu sistemul de infotainment de pe BMW-uri.

Iată lista completă de dispozitive Android care vor putea fi conectate la maşinile BMW:

  • Pixel şi Pixel XL cu Android 8.0 sau mai nou
  • Pixel 2 şi Pixel 2 XL cu Android 8.0 sau mai nou
  • Pixel 3 şi Pixel 3 XL cu Android 8.0 sau mai nou
  • Google Nexus 5X şi Nexus 6P cu Android 8.0 sau mai nou
  • Samsung Galaxy S8 şi S8+ cu Android 9.0 sau mai nou
  • Samsung Galxy S9 şi S9+ cu Android 9.0 sau mai nou
  • Samsung Galaxy Note 8 cu Android 9.0 sau mai nou.
  • Samsung Galaxy Note9 cu Android 9.0 sau mai nou.
  • Samsung Galaxy Note10 şi Note10+ cu Android 9.0 sau mai nou.

Pentru a putea conecta telefoanele la maşină este necesară mai întâi o conexiune prin cablu, pentru setarea iniţială, cât şi versiunea aplicaţiei Android Auto 4.7. În România, această funcţionalitate nu este disponibilă în mod oficial, însă există metode relativ simple pentru a instala Android Auto, aplicaţia primind apoi actualizări direct din Google Play Store.

Întrebaţi de ce nu au oferit Android Auto de mai multă vreme, în ciuda suportului pentru CarPlay de mai mulţi ani, reprezentanţii BMW au declarat că: „majoritatea clienţilor foloseau dispozitive mobile cu iOS. Funcţionalitatea Apple CarPlay a fost obiectivul nostru principal”. Se pare însă că au fost destule cereri încât să justifice şi dezvoltarea Android Auto: „clienţii ne-au transmis că le-ar plăcea să aibă integrare cu Android Auto în viitor şi astfel am ajuns la anunţul de astăzi”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult