Hans Zimmer, celebrul compozitor de la Hollywood, a realizat sunetul de motor de pe conceptul electric BMW

02.07.2019
Hans Zimmer, celebrul compozitor de la Hollywood, a realizat sunetul de motor de pe conceptul electric BMW

Uniunea Europeană va obliga producătorii de maşini electrice să instaleze sisteme AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) pe vehicule începând cu 2021, iar producătorul german BMW pare să fie deja pregătit pentru noul regulament, colaborând cu un mare compozitor de muzică pentru sunetul noii sale maşini concept BMW Vision M NEXT. Este vorba despre Hans Zimmer, unul dintre cei mai apreciaţi compozitori de coloane sonore de film de la Hollywood.

BMW Vision M NEXT este o maşină impresionantă atât la exterior, cât şi la interior. Aceasta vine cu linii futuriste de design, cele mai avansate tehnologii disponibile în domeniul auto şi probabil că nu va fi disponibilă niciodată pentru publicul larg. Cu toate acestea, BMW doreşte să creeze un model de maşină electrică pentru viitor, punând accent inclusiv pe sunetul „motorului” pe care maşina îl redă atunci când este în mişcare.

Desigur, o maşină electrică nu are un motor zgomotos, aşa că producătorul german a apelat la studioul lui Hans Zimmer, care împreună cu inginerul Renzo Vitale au pus bazele unor sunete unice pentru modelul Vision M NEXT. Acest proiect se află sub aripa noului brand audio BMW IconicSounds Electric al companiei germane, care pare să fie concentrat în jurul realizării de sunete de motor pentru vehiculele sale electrice.

Aceasta nu este prima maşină BMW electrică care primeşte un sunet de motor „fals”. Modelele i3, disponibile pe piaţă de câţiva ani deja, oferă ca dotare opţională un sistem de avertizare pentru pietoni care simulează un sunet de maşină. Având în vedere că aceste echipamente vor deveni obligatorii, BMW doreşte probabil ca maşinile sale să sune cât mai bine posibil, iar talentul unui compozitor de filme precum Zimmer s-ar putea dovedi a fi un avantaj pe piaţă.

Posibilitatea de a „compune” sunetul motorului este o oportunitate unică de branding, „fanii” putând recunoaşte o maşină doar după sunetul pe care îl face, înainte să vadă maşina. De asemenea, această funcţie „AVAS” are şi rol de securitate, avertizând persoanele cu dizabilităţi că este o maşină în apropiere.

Se pare că planurile BMW pentru vehicule electrice a fost accelerat. Compania a promis 25 de modele electrice până în 2025, însă acum termenul a fost adus mai aproape, promisiunea nouă fiind 25 de modele cu motor electric până în 2023.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult