Noile modele Logan-Sandero 2020, compatibile Android Auto şi Apple Carplay

Noile modele Logan-Sandero 2020, compatibile Android Auto şi Apple Carplay

Seriile Logan, Sandero şi Sandero Stepway pentru continentul sud-american au apărut în clipuri şi imagini de prezentare oficiale, arătând un nou design exterior inspirat de actuala ofertă Renault Megane şi Clio. Dincolo do aspectul exterior, noile serii Logan/Sandero 2020 primesc motorizări mai puternice, un sistem infotainment Media Evolution compatibil Android Auto şi Apple Carplay, dar şi o nouă versiune de cutie automată.

De departe, cel mai interesant este modelul Sandero 2020. Purtând logoul Renault, versiunea braziliană a Daciei Sandero apare cu stopuri spate complet refăcute, vădit inspirate de modelul Renault Megane. Acelaşi lucru poate fi spus despre farurile şi grila-faţă, inspirate mai mult de gama Renault.

Cel puţin în versiunea braziliană, seria Logan 2020 reţine mai multe din caracteristicile modelului anterior, cel puţin la partea din spate.

În schimb, interiorul apare ceva mai bine finisat şi îmbunătăţit cu elemente preluate de la seria Duster (ex. volanul).

Criticat pentru interfaţa oarecum demodată şi lipsa de funcţii mai avansate, sistemul Media Nav cu ecran de 7 inch primeşte şi el un upgrade. Denumit Media Evolution, noul centru de infotainment poate fi conectat de acum cu telefonul iPhone sau Android, spre exemplu pentru navigare Waze. Alte. Alte dotări, precum camera video pentru mers înapoi, rămân opţionale.

În ce priveşte opţiunile pentru motorizare, cumpărătorii brazilieni au de ales între pachetul entry-level cu motor în trei cilindrii de 79 cai putere şi motorizare 1.6 SCe de 115 cai. Exclusiv pentru piaţa braziliană, Renault oferă şi o versiune Sandero RS cu motorizare turbo de 2 litri şi 143 cai putere. În afară de cutia de viteze manuală, cumpărătorii pot alege şi o variantă automată X-Tronic CVT, care probabil va înlocui opţiunea Easy-R oferită cumpărătorilor europeni.

Este de aşteptat ca noile modele Dacia Logan şi Sandero 2020 să fie lansate pentru piaţa europeana în această toamnă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult