O Telsa Model 3 pe Autopilot a lovit o maşină de poliţie care staţiona

10.12.2019
O Telsa Model 3 pe Autopilot a lovit o maşină de poliţie care staţiona

Toate maşinile Tesla din prezent pot fi configurate cu o extra-opţiune, care poate să coste şi până la 9.000 de euro, dacă este cumpărată după ce maşina a fost livrată, numită Autopilot, care permite autovehiculului să conducă în mod autonom pe anumite porţiuni de drum, în special pe autostrăzi. Această capabilitate, în ciuda numelui său, nu este mai mult decât o colecţie de funcţii de condus asistat, care folosesc camere şi senzorii de pe maşină pentru a menţine distanţa, schimba banda şi pentru a rămâne pe bandă. Totuşi, acest sistem nu este perfect, iar de curând, o maşină Tesla Model 3 pe Autopilot a lovit chiar o maşină de poliţie, care staţiona pe banda de urgenţă a unei autostrăzi.

Incidentul a avut loc în SUA, în statul Connecticut pe autostrada Interstate 95 din Norwalk. Maşina Tesla, configurată să funcţioneze autonom, a lovit maşina de poliţie în plin şi a împins-o până în următoarea maşină, care era parcată în faţa ei. De fapt, maşina de poliţie, care avea luminile albastre ale girofarului aprinse, oprise pentru a verifica de ce este un camion oprit pe autostradă şi a decis să rămână acolo până când un serviciu de tractări va veni să ajute la eliberarea benzii de urgenţă.

Şoferul maşinii Tesla Model 3 a declarat pentru echipajul de poliţie că avea maşina pe Autopilot şi că s-a întors pentru a verifica ce face câinele său, care era pe bancheta din spate. Astfel, acesta nu era atent la drum în momentul accidentului, în ciuda faptului că Tesla cere şoferilor care folosesc modul Autopilot să fie tot timpul cu mâinile pe volan şi să rămână atenţi la drum.

În urma incidentului, cele trei maşini, modelul Tesla, maşina de poliţie şi camionul, au fost avariate, iar poliţia a amendat şoferul care a provocat accidentul pentru conducere imprudentă şi punerea în pericol a participanţilor la trafic. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest accident. În alte cazuri în care maşinile Tesla au fost implicate în accidente din cauza sistemului de condus asistat de computer, şoferii şi alţi participanţi la trafic nu au fost atât de norocoşi. Au fost până acum înregistrate cinci decese care au avut loc în SUA în maşini care operau pe Autopilot.

Reprezentanţii Tesla nu au oferit încă declaraţii oficiale despre acest incident.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult