Poliţia din Dubai va cumpăra Tesla Cybertruck pentru ofiţerii săi

28.11.2019
Poliţia din Dubai va cumpăra Tesla Cybertruck pentru ofiţerii săi

Poliţia din Dubai este recunoscută pentru flota de maşini exotice pe care o are în portofoliu, ofiţerii săi având la dispoziţie maşini sport de lux precum Bugatti Veyron sau Lamborghini Aventador. Totuşi, Poliţia din Dubai a făcut un anunţ neaşteptat pe contul său oficial de Twitter, anunţând că anul viitor va adăuga în flotă şi Tesla Cybertruck, noua autoutilitară produsă de compania lui Elon Musk.

Spre diferenţă de maşinile sport pe care Poliţia din Dubai le are, modelul Cybertruck nu este nici mic şi nici uşor, însă poate să „fugă” la fel de repede, varianta de top putând atinge suta de kilometri pe oră în sub 3 secunde (mai exact 2,9). De altfel, această maşină este şi mult mai ieftină, chiar şi în varianta cu toate opţiunile adăugate, 70.000 de dolari fiind o sumă chiar decentă pentru o maşină atât de rapidă.

Nu în ultimul rând, construcţia maşinii este mult mai robustă. Un Tesla Cybertruck ar putea rezista la impacturi cu alte maşini mai bine, având o caroserie din Inox, care nu se îndoaie la fel de repede precum aluminiul sau fibra de carbon de pe maşinile sport. Totodată, Elon Musk susţine că panourile de inox sunt şi antiglonţ, ceva ce forţele de ordine cu siguranţă vor aprecia. Musk spune că şi sticla ar putea fi antiglonţ, dar după ce am văzut geamurile sparte de o bilă metalică aruncată nu foarte tare, probabil că n-ar trebui să îţi încredinţezi viaţa acestei sticle.

Această veste vine după ce Elon Musk a confirmat că în mai puţin de o săptămână de la dezvăluirii Cybertruck, au fost înregistrate deja 250.000 de înregistrări, fiecare client depunând câte 100 de dolari pentru a-şi rezerva un loc pentru a-şi rezerva o astfel de maşină. Primele modele Cybertruck, cel cu un singur motor şi cel cu două motoare, vor începe livrările din 2021, în timp ce modelul cu trei motoare, va fi livrat abia în 2022. Este astfel ciudat faptul că Poliţia din Dubai se aşteaptă să adauge un Cybertruck în flota sa în 2020.

 

 

Este posibil însă ca Tesla să livreze o versiune de tip concept sau un prototip către forţele de ordine arabe înainte să livreze maşina către clienţi, urmând să o înlocuiască cu o variantă finală odată ce acestea sunt disponibile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult