Schimbare de planuri la Uber şi Taxify: cresc tarifele în România

Schimbare de planuri la Uber şi Taxify: cresc tarifele în România

Costurile în creştere cu combustibilul afectează în egală măsură companiile tradiţionale de taximetrie, cât şi şoferii care aleg să îşi folosească maşinile personale pentru a-şi rotunji veniturile făcând curse Uber sau Taxify. Strategia găsită pentru rezolvarea acestei probleme diferă de la o companie la alta, însă scopul este acelaşi: creşterea profitabilităţii.

Cei de la Uber au decis creşterea tarifelor practicate la orele de vârf, scopul fiind de a încuraja mai mulţi şoferi să preia curse la aceste ore. în schimb, Taxify (rebranduită în Bolt) am decis să concureze reducând cu 15% tarifele cerute la orele de vârf vârf în capitală.

Potrivit strategie Uber,  orele de vârf sunt definite ca fiind între orele 07:00-10:00 (luni-vineri), 16:00-19:00 (luni-joi) şi între orele 13:00-19:00 (vineri). în aceste intervale tariful curselor UberX creşte de la 1,3 lei/km şi 0,22 lei/minut la 1,56 lei/km şi 0,26 lei/minut. Totodată, costul minim al unei astfel de curse va creşte de la 10 lei la 12 lei.

Pentru cursele Uber Select şi Uber Green tariful de bază creşte de la 1,65 Lei/km şi 0,28 lei/minut la 1,98 lei/km şi 0,34 lei/minut. Totodată, costul minim al unei astfel de curse va creşte de la 12 lei la 14,4 lei.

Cei care optează pentru rivalul Bolt am la dispoziţie un tarif de bază  de 1,3 lei/km, plus 0,22 lei/minut, cu un cost minim al cursei de 9 lei. p=Pentru cursele superioare/confortabile tariful de bază este de 1,65 lei/km plus 0,28 lei/min, costul minim al cursei fiind de 12 lei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult