Studiu: Vehiculele autonome sunt excelente pentru şoferii agresivi în trafic, cu condiţia să nu se afle la bordul uneia

19.10.2016
Studiu: Vehiculele autonome sunt excelente pentru şoferii agresivi în trafic, cu condiţia să nu se afle la bordul uneia

Potrivit unui studiu realizat de London School of Economics şi producătorul de anvelope Goodyear, vehiculele fără şofer sunt victime sigure pentru şoferii agresivi în trafic, care sunt tentaţi să exploateze modul în care sistemele computerizate sunt setate pentru condus cât mai prudent.

Cu toţii ştim ce se întâmplă cu şoferii începători, care conduc mai încet şi prudent în traficul urban. Uşor identificaţi după semnul (!) montat pe parbriz, aceştia sunt deseori claxonaţi, înghesuiţi în trafic şi depăşiţi agresiv, sau ignoraţi când vine vorba de acordarea priorităţii. Aparent, acelaşi tratament este aplicat şi vehiculelor autonome, percepute de ceilalţi participanţi la trafic drept oponentul care cedează primul în faţa manevrelor agresive.

Vestea bună este că acest val de „agresiuni” la adresa vehiculelor autonome probabil nu va dura prea mult, fiind doar o chestiune de timp până ce avantajele vehiculelor fără şofer privind siguranţa şi confortul în trafic, vor determina autorităţile să descurajeze şi în cele din urmă să interzică şofatul tradiţional.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult