Tesla a livrat un număr record de automobile electrice în primul trimestru din 2017

Tesla a livrat un număr record de automobile electrice în primul trimestru din 2017

În primul trimestru, Tesla a livrat 13.450 de maşini Model S şi 11.550 de maşini Model X.

 

Revenirea companiei americane se remarcă pe fondul problemelor înregistrate la finalul anului trecut, când a raportat o scădere a livrărilor de 9% în al patrulea trimestru.

În martie, Tencent Holdings a cumpărat o participaţie de 5% din Tesla, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, care va ajuta compania să investească în creşterea producţiei, mai ales în contextul lansării Model 3, anul acesta.

 

Model 3 este o maşină de dimensiuni medii, cea mai accesibilă, ca preţ, cu care Tesla speră să aibă deschidere la piaţă.

 

Model 3 ar trebui să fie lansat în Statele Unite, anul acesta, preţul fiind de 35.000 de dolari, mai mic decât actualele modele ale Tesla – Model X şi Model S – al căror preţ începe de la 70.000 de dolari.

 

Tesla, producătorul american de maşini şi panouri solare, a fost fondată în 2003 şi este administrată de antreprenorul Elon Musk, care deţine, de asemenea, compania de nave spaţiale, SpaceX.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult