Ţi-a fost furată maşina? Blocheaz-o prin GPS

22.07.2009
Ţi-a fost furată maşina? Blocheaz-o prin GPS

OnStar, o companie specializată în sisteme anti-furt pentru vehicule, a lansat un serviciu prin care speră să pună beţe în roate hoţilor de maşini. Este vorba despre o tehnologie prin GPS şi GSM (Remote Ignition Block) care împiedică pornirea motorului, după ce acesta a fost oprit. Localizarea se face prin GPS, iar trimiterea semnalului către vehicul prin date GSM.

Evident, victimele trebuie să declare mai întâi furtul la poliţie. Serviciul OnStar va fi disponibil doar în Statele Unite şi Canada, pe automobilele General Motors (Chevrolet, Cadillac, Hummer, Saab, Opel) scoase de pe bandă anul acesta şi pe modelele care vor fi gata în 2010.

OnStar Remote Ignition Block

În anul 2007, OnStar a realizat o tehnologie similară, prin care se încetinea maşina dată în urmărire, dar doar dacă se afla în vizorul poliţiştilor.

Cu toate eforturile de a diminua numărul de vehicule furate şi în ciuda tehnologiei avansate, infractorii au suficientă imaginaţie încât să evite chiar şi aceste sisteme de ultimă generaţie – pot bruia semnalul şi pot transporta maşina furată cu un vehicul mai voluminos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News