85% din clipurile video de pe Facebook sunt văzute fără sunet

18.05.2016
85% din clipurile video de pe Facebook sunt văzute fără sunet
Potrivit Facebook, clipurile video publicate pe platforma sa generează în fiecare zi peste 8 miliarde de vizualizări. Însă, majoritatea acestor clipuri sunt urmărite cu sunetul oprit, potrivit mai multor furnizori de conţinut importanţi. De exemplu, site-ul FeelGood, care înregistrează în medie 150 milioane de vizualizări/lună pe conţinutul video publicat pe Facebook, spune că în 85% din cazuri clipurile sale sunt văzute cu sunetul oprit. 
 
Citeşte şi: Acestea sunt reţelele de socializare pe care se investeşte cel mai mult în publicitate
 
Acelaşi procent a fost avansat şi de Mic, un site care ţinteşte milenialii şi care înregistrează tot 150 milioane de vizualizări/lună. Pe de altă parte, site-ul PopSugar susţine că procentul vizualizărilor fără sunet variază între 50 şi 80%.
 
Şi în cazul reclamelor video procentul este similar. Potrivit MEC North America, în funcţie de client procentul clipurilor rulate fără sunet variază între 85-90%. Însă cercetările au arătat că intenţia de a cumpăra a consumatorilor sau percepţia asupra brandului nu sunt afectate de faptul că majoritatea acestora preferă să urmărească clipurile cu sunetul oprit. 
 
 
Multe companii media s-au adaptat la această realitate şi furnizează conţinut video personalizat pentru Facebook, bazat pe text şi imagini, astfel încât mesajul să fie perceput şi fără sunet.  
 
Pe Facebook se înregistrează o vizualizare dacă un clip este rulat cel puţin trei secunde. „Deşi primele trei secunde sunt critice, clipul trebuie gândit în aşa fel încât să atragă atenţia fără sunet”, spune Gretchen Tibbits, directorul executiv al LittleThings. 
 
Însă, lucrurile se schimbă atunci când acelaşi clip este distribuit pe mai multe platforme, în aceeaşi formă. Dacă un clip creat special pentru Facebook poate avea succes acelaşi succes pe YouTube, reciproca nu este întotdeauna valabilă. Când sunt măsurate performanţele campaniilor pe baza costulul pe vizualizare, va fi în 9 din 10 cazuri mai ieftin să rulezi campania pe YouTube decât pe Facebook, potrivit lui Nick Pappas, directorul executiv al SwellShark. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult