Apple cumpără Shazam. Plănuieşte să folosească tehnologia de identificare audio alături de Apple Music

12.12.2017
Apple cumpără Shazam. Plănuieşte să folosească tehnologia de identificare audio alături de Apple Music

Apple a cumpărat în ultimii câţiva ani mai multe companii mici, ale căror tehnologii au fost rapid implementate în noile lor produse. Noua achiziţie, compania Shazam, care are o aplicaţie populară în toată lumea şi pe toate platformele, va fi probabil folosită pentru a oferi pe iOS şi macOS funcţionalitate similară cu cea de pe Google Pixel 2, în timp ce serviciul Apple Music ar putea primi câteva noi capabilităţi cu această ocazie.

Compania a confirmat ieri seară că echipa Shazam se alătură familiei Apple. Suma pe care Apple o plăteşte se învârte în jurul a 400 de milioane de dolari, o sumă „mică” având în vedere popularitatea serviciului şi faptul că alte aplicaţii s-au vândut în ultimii ani cu sume care au ajuns la câteva miliarde de dolari. Factorii care au dus la această achiziţie sunt probabil foarte mulţi, însă Apple a menţionat în anunţul său că Shazam a fost încă de la lansarea sa pe AppStore, una dintre cele mai populare aplicaţii, care a rămas de-a lungul timpului în topurile de download nu doar pe iOS, ci şi pe restul platformelor pe care este disponibilă. Având în vedere că funcţia principală a Shazam este să recunoască muzica din jur, Apple susţine că va fi o adiţie importantă la serviciul Apple Music, însă nu a oferit detalii pentru aceste planuri.

De asemenea, nu s-a discutat deloc despre viitorul platformei Shazam pe alte sisteme de operare. Cel mai probabil, aplicaţia va rămâne dispnibilă în Google Play, însă nu este clar dacă aceasta va primi actualizări la fel de rapide, sau dacă va continua să evolueze sau va rămâne într-un stadiu stagnant, utilizatorii fiind apoi împinşi să folosească funcţiile de identificare din aplicaţia Apple Music (disponibilă şi pe Android).

Nu în ultimul rând, Siri ar părea să fie un beneficiar important de pe urma acestei achiziţii. În octombrie, Google Pixel 2 a venit cu o funcţie interesantă, care listează prin intermediul Google Assistant numele melodiei din mediul înconjurător automat, fără să fie necesară pornirea unei aplicaţii. Cel mai probabil, Apple va încerca să ofere ceva similar prin intermediul Siri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult