Apple promite că toate produsele sale vor fi realizate din materiale reciclate, deşi în acest moment nu ştie cum va face asta

20.04.2017
Apple promite că toate produsele sale vor fi realizate din materiale reciclate, deşi în acest moment nu ştie cum va face asta

Apple a promis, în raportul de responsabilitate privind mediul înconjurător publicat recent, că va produce toate dispozitivele sale din materiale reciclate, precum aluminiu, cupru, cositor şi tungsten. Compania nu ştie, deocamdată, cum va face acest lucru, dar se lucrează la o soluţie. „Schimbările climatice nu pot fi negate. Resursele planetei nu vor ţine la nesfârşit”, potrivit raportului. 

În acest moment doar o mică parte din componentele din iPhone sunt realizate din materiale reciclate. Compania vrea, însă, să-şi dezvolte un ecosistem de parteneri care oferă astfel de materiale şi să recupereze dispozitivele vechi de la clienţi.

Gigantul american speră că atingerea acestui obiectiv va inspira şi alte companii să-i urmeze exemplul. Apple este cea mai valoroasă organizaţie tehnologică din lume. 

Din raport aflăm şi că 93% din energia folosită de companie provine din surse verzi, faţă de 93% anul trecut. Mai mult, şapte furnizori majori ai Apple au promis să folosească energie verde până la sfârşitul anului viitor.

Obiectivul stabilit de companie este foarte important. Apple a fost în urmă cu un an în centrul unui scandal legat de activităţile de minerit necesare pentru produsele sale. S-a descoperit că una dintre companiile care furnizau cobalt pentru baterii avea angajaţi copii minori. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult