Apple reduce din nou producţia iPhone şi revizuieşte în scădere prognozele de venituri

09.01.2019
Apple reduce din nou producţia iPhone şi revizuieşte în scădere prognozele de venituri

Criza economică globală încă nu a început oficial, chiar dacă semne prevestitoare apar la tot pasul. Prins în războiul economic dus între actualul guvern al Statelor Unite şi China, dar afectat şi de o scădere generală a vânzărilor în piaţa smartphone, Apple trebuie să reducă încă o dată producţia iPhone la fabricile partenere din China. Cu această ocazie, se evaporă 5 miliarde de dolari din veniturile prognozate.

De data aceasta sunt afectate modele iPhone vechi şi noi, scăderi de aproximativ 10% a producţiei afectând inclusiv seriile iPhone Max, XS şi XR.

Potrivit informaţiilor obţinute de ziariştii publicaţiei Nikkei din rândul partenerilor Apple din China „nivelul de revizuire variază de la un furnizor la altul şi depinde de tipul produselor furnizate”. În plus, Apple şi-ar fi contactat principalii furnizori încă dinaintea publicării prognozelor de venituri revizuite, solicitând reducerea ţintelor de producţie.

Astfel, de la planuri iniţiale pentru fabricarea a 47-48 milioane exemplare iPhone în primele 3 luni ale anului 2019, Apple a revizuit în scădere la 43 milioane de unităţi, ultimele ajustări vizând o ţintă de 40 milioane unităţi. Spre comparaţie, pe baza cifrelor de vânzări publicate pentru anul trecut aflăm că Apple a produs în primele trei luni din 2018 nu mai puţin de 52.21 milioane exemplare iPhone. Cu siguranţă, scăderea drastică a producţiei iPhone va avea efecte usturătoare şi pentru fabricile partenere, nevoite să facă reduceri de personal într-o perioadă a anului de obicei favorabilă. În ultimă instanţă, efectul de domino se va reflecta în economia Chinei, deja afectată de taxele pe exporturi impuse de Statele Unite.

Deocamdată, oficialii Apple nu au oferit declaraţii pe acest subiect.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult