Apple se aşteaptă să vândă 100 milioane de unităţi din seria iPhone 12

26.11.2019
Apple se aşteaptă să vândă 100 milioane de unităţi din seria iPhone 12

iPhone 11 şi modelele sale Pro se vând destul de bine încât stocurile în multe magazine şi la anumiţi operatori nu fac faţă cererii, însă Apple are proiecţii destul de modeste în comparaţie cu alţi ani pentru vânzările totale ale noilor sale telefoane. Pariul adevărat al companiei este pe iPhone 12 însă, întrucât sunt aşteptate vânzări mult mai mari decât în ultimii ani, în ciuda faptului că preţurile ar putea rămâne la fel sau chiar ar putea creşte pe variantele 5G.

Conform Digitimes, publicaţie taiwaneză, Apple a trimis deja către furnizorii de componente estimări pentru livrări. Astfel, în 2020 şi 2021, Apple se aşteaptă să livreze peste 100 de milioane de unităţi de iPhone 12, 12 Pro şi 12 Pro Max, faţă de cele 80 milioane de iPhone 11 pe care le aşteaptă. De altfel, Această cifră nu include şi vânzările de modele mai vechi, în general ultimele două generaţii rămânând în ofertă sub forma unor modele mai ieftine.

De exemplu, acum, Apple încă vinde iPhone 8 şi 8 Plus ca modele de bază, un soi de serie mid-range, în timp ce iPhone XR este acum considerată variantă high-end de buget. Abia iPhone 11 este primul smartphone considerat high-end, iar modelele iPhone 11 Pro sunt cele premium. Având în vedere că anul viitor este aşteptat un nou iPhone SE, este posibil ca oferta Apple să arate anul viitor astfel: iPhone SE2 ca model de bază, la un preţ de aproximativ 400 de dolari, iPhone 11 ca model high-end mai accesibil şi apoi cele trei modele iPhone 12, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max.

Acest lucru înseamnă că asemeni modelului iPhone X şi mai nou modelelor XS, variantele 11 Pro şi 11 Pro Max vor ieşi din producţie odată cu introducerea noii game de top. Cel mai probabil, costul de producţie nu scade foarte mult de la o generaţie la alta, deci vânzarea variantelor X/XS/11 Pro în paralel cu iPhone 12 ar aduce profituri mai mici.

Motivul pentru care Apple se aşteaptă la o creştere a vânzărilor cu 25% de la an la an pentru noua sa generaţie este în primul rând introducerea tehnologiei 5G pentru prima dată pe telefoanele sale, iar în al doilea rând, faptul că va schimba din nou design-ul, ceva ce Apple face doar o dată la trei ani. Nu în ultimul rând, este posibil ca modelul de bază, iPhone 12 să fie echipat tot cu ecran OLED, asemeni variantelor Pro, faţă de LCD-ul de pe XR şi 11 din prezent.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult