Apple testează două design-uri de iPhone 12: cu şi fără notch. Compania plănuieşte să elimine şi port-ul de încărcare

23.10.2019
Apple testează două design-uri de iPhone 12: cu şi fără notch. Compania plănuieşte să elimine şi port-ul de încărcare

După câţiva ani în care telefoanele Apple au scăzut considerabil în vânzări pe piaţa de smartphone-uri, compania pare să înceapă să recapete puţin din terenul pierdut odată cu generaţia iPhone 11. Desigur, aceasta este cea de-a treia care foloseşte design-ul care a debutat cu iPhone X, iar mulţi sunt în continuare reticenţi în faţa unui upgrade întrucât iPhone 12 ar putea fi modelul care schimbă considerabil atât aspectul exterior, cât şi funcţionalitatea. Se pare că Apple ia în considerare mai multe modele, cu şi fără notch.

Conform Ben Geskin, un „leaker” care nu are întotdeauna dreptate, compania testează acum cel puţin două variante de design pentru iPhone 12. Primul ar avea un notch considerabil mai mic în lăţime, similar cu ce am mai văzut pe piaţă de la alţi producători, în timp ce al doilea ar putea fi similar cu cel pe care l-am văzut în urmă cu câteva săptămâni, cu toţi senzorii integraţi în rama neagră din jurul ecranului, fără notch.

Motivul pentru care Apple nu a micşorat încă notch-ul de pe iPhone-urile din prezent este sistemul de camere True Depth, care facilitează autentificarea biometrică Face ID. Diferenţele între cele două modele ar putea fi vizibile şi în cazul ramei negre din jurul ecranului, cel cu notch având ramă mai subţire, în timp ce varianta fără notch ar putea integra o ramă mai groasă.

 

 

De altfel, noile telefoane vor beneficia de un nou design pentru rama metalică care ţine cele două panouri de sticlă împreună şi pe care se montează componentele interne. Se pare că Apple va opta pentru margini plate, similare cu cele de pe iPhone 4 sau 5, iar liniile pentru antene ar putea fi mai groase, pentru a asigura un semnal îmbunătăţit şi pentru a facilita conexiunile 5G.

Acest nou design ar putea fi însă dedicat doar modelelor Pro, însă. Variantele de 5,4” şi 6,7”, care vor fi integrate în seria iPhone 12 Pro vor beneficia de noile ecrane cu notch mai mic sau fără notch, în timp ce iPhone 12 standard va păstra design-ul din prezent. Totuşi, acest model va face în sfârşit upgrade la un panou OLED.

Spatele iPhone 12 ar trebui să fie similar cu cel de pe modelele iPhone 11, inclusiv modelul iPhone 12 standard putând adopta un sistem cu trei camere. Există şi zvonuri care spun că seria iPhone 12 ar putea fi prima care va integra un senzor de cameră 3D TOF pentru funcţii AR.

Pe partea de conectivitate, cei care încă aşteaptă un port USB Type-C în locul unui port Lightning vor fi dezamăgiţi. Apple ar putea păstra port-ul Lightning, însă nu pentru foarte mult timp. Planurile companiei în acest moment sunt să renunţe şi la mufa de încărcare, după ce a renunţat la jack-ul de căşti, însă abia prin 2023 s-ar putea ca acest lucru să fie implementat.

Pentru conexiune de date între un computer şi un iPhone, Apple doreşte să implementeze o tehnologie de transfer de tip „ultra-wideband” (UWB), care ar putea asigura viteze de 500 Mbps la distanţă de 3 metri şi 110 Mbps la 10 metri. Deja Apple a început integrarea de tehnologii UWB inclusiv în noile iPhone-uri prin intermediul cipului Apple U1.

Desigur, acestea sunt doar zvonuri, încă neconfirmate. Totuşi, probabil că nu va dura foarte mult până când vom vedea primele imagini cu design-ul iPhone 12, întrucât la începutul acestui an deja aveam o idee destul de clară despre design-ul lui iPhone 11.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult