British Telecom, cel mai mare operator din Marea Britanie, refuză echipamentele Huawei

06.12.2018
British Telecom, cel mai mare operator din Marea Britanie, refuză echipamentele Huawei

Inevitabila modernizare a reţelelor telecom a adus în prim plan o problemă pe care Statele Unite o consideră foarte importantă: integrarea de echipamente ale căror producători ar putea fi controlate de guvernul din China. Astfel, SUA, Australia şi Noua Zeelandă au refuzat deja să lucreze cu Huawei pentru instalarea de echipament 5G, iar lor li se alătură şi Marea Britanie, care a refuzat de curând echipamentele companiei.

Conform British Telecom, cel mai mare grup de telecomunicaţii din Marea Britanie, Huawei nu va fi luat în considerare pentru modernizarea reţelelor la noul standard 5G. Această limitare se aplică doar echipamentelor foarte importante, care stau în centrul serviciilor sale. Astfel, BT Group va continua un parteneriat cu Huawei pentru părţi ale reţelei pe care le consideră „benigne”, care nu ar putea influenţa buna desfăşurare a activităţilor, nici dacă se dovedeşte că Huawei este într-adevăr o companie controlată de guvern.

Mai mult, grupul telecom britanic a anunţat că va începe să înlocuiască inclusiv echipamentele existente care operează reţelele 3G şi 4G care folosesc tehnologie Huawei la bază cu soluţii de la alţi parteneri. Acest proces de schimbare a tehnologiei va dura cel puţin doi ani.

Reacţia Huawei la acest anunţ a fost destul de rezervată. Compania a declarat că „înţelege şi susţine” acest demers şi că acesta este „normal şi de aşteptat”. De asemenea, reprezentanţii companiei au declarat că „Huawei a lucrat cu BT în ultimii 15 ani. Încă de la începutul parteneriatului, BT a ales furnizorii de tehnologie diferit, în funcţie de fiecare strat al reţelei sale”.

Rămâne de văzut câte alte ţări vor mai refuza colaborarea cu Huawei în procesul de modernizare al reţelelor în perioada următoare, având în vedere presiunile din partea Statelor Unite ale Americii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult