Cifra care arată de ce Samsung are mare nevoie ca Galaxy S8 să fie un succes

27.03.2017
Cifra care arată de ce Samsung are mare nevoie ca Galaxy S8 să fie un succes

După scandalul declanşat de unităţile Galaxy Note7 care luau foc sau explodau, Samsung nu îşi mai permite să facă greşeli care ar putea afecta iremediabil imaginea companiei. De aceea, gigantul asiatic trebuie să demonstreze că şi-a făcut temele în ceea ce priveşte Galaxy S8, smartphone-ul vârf de gamă pe care se pregăteşte să îl lanseze peste câteva zile.

Este şi un indicator care arată că încrederea consumatorilor în terminalele high-end oferite de companie a scăzut. Potrivit firmei Hana Financial Investment Co, terminalele din această categorie au reprezentat doar 29% din vânzările de dispozitive mobile consemnate de Samsung în perioada ianuarie – martie 2017. Este prima dată când acest procent a scăzut sub 30%.

 

 

Ponderea smartphone-urilor avansate Samsung a fost mult mai ridicată în trecut. De exemplu, în cel de-al doilea trimestru din 2013, după lansarea Galaxy S4, s-a situat la 75%.

 

Scăderea a fost cauzată şi de faptul că Samsung a lansat modele entry-level şi mid-range foarte bine primite de piaţă. Exemple sunt seriile Galaxy J şi A, care se vând foarte bine. Totuşi, aceste dispozitive sunt mai puţin profitabile decât cele din seriile Galaxy S sau Note.

 

Galaxy S8 va fi prezentat pe 29 martie în cadrul unui eveniment organizat de Samsung la New York. Go4it va transmite lansarea în format live text.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult