Cum a ajuns copilul care „strica toate obiectele pe care punea mâna” să construiască imprimante 3D „made in Romania”, la Iaşi. Ce poţi face cu ele şi cât costă consumabilele

06.02.2018
Cum a ajuns copilul care „strica toate obiectele pe care punea mâna” să construiască imprimante 3D „made in Romania”, la Iaşi. Ce poţi face cu ele şi cât costă consumabilele

Imprimantele 3D reprezintă un domeniu aflat pe val, iar potrivit estimărilor piaţa va ajunge la o valoare globală de 30 de miliarde de dolari în 2020. Aceste dispozitive sunt folosite pentru realizarea de locuinţe, vehicule militare, proteze care îmbunătăţesc vieţile oamenilor şi animalelor care au suferit accidente sau chiar obiecte mai ciudate, precum bikini.

 

Ciprian Pădurariu a simţit potenţialul pe care îl are tehnologia şi a fondat, anul trecut, în noiembrie, firma Bitmi Technologies, la Iaşi. Aceasta produce imprimante 3D. Absolvent al Facultăţii de Bioinginerie Medicală din cadrul UMF „Grigore T. Popa”, tânărul de 24 de ani a făcut rost de banii necesari (5.000 de euro) pentru realizarea primului prototip şi lansarea afacerii muncind în America prin programul Work and Travel. În acest moment Ciprian caută investitori pentru startup-ul lui. 

 

Numele Bitmi vine de la expresia „Break It To Make It”. „Practic, încă de mic copil eram pasionat de tehnologie şi desfăceam tot felul de jucării pentru a le înţelege principiul de funcţionare şi a le îmbunătăţi. Problema era că nu mereu puteam reasambla componentele astfel încât să fac dispozitivul să funcţioneze. Aşadar, părinţii mereu îmi spuneau că pe ce pun mâna stric”, a declarat antreprenorul pentru Go4it. Totuşi, pentru Ciprian experienţa din copilărie a reprezentat o lecţie care avea să îi fie utilă mai târziu şi o metodă de a-şi exersa creativitatea. A ajutat şi faptul că a crescut într-o casă unde tatăl său avea un mic atelier, cu tot felul de maşinării. „Pentru mine şi prietenii mei reprezenta cel mai frumos loc în care ne puteam afla la vremea respectivă. Ţin minte că alegeam tot felul de proiecte, iar fiecare îşi făcea propria versiune de prototip”, îşi aminteşte el.

 

Ciprian Pădurariu

 

Ciprian a luat decizia să realizeze imprimante 3D în România deoarece, dacă nu făcea el acest lucru altcineva l-ar fi făcut. „Nu am făcut o listă exactă cu avantajele şi dezavantajele antreprenoriatului în România. Ştiu că nu ne aflăm într-un mediu ideal în care să ne putem desfăşura activitatea. Însă aici am crescut, iar deocamdată nu am simţit nevoia de a face o schimbare din acest punct de vedere”, spune fondatorul Bitmi Technologies.

 

Deocamdată piaţa locală de desfacere pentru imprimante 3D nu este mare, dar trăim în era internetului, iar ţara în care dezvolţi o tehnologie nu mai contează chiar atât de mult. Practic, antreprenorii de astăzi gândesc global, iar aspiraţiile tânărului din Iaşi sunt similare. „Aşadar, încercăm să ne încadrăm cât mai bine într-o nişă la nivel global”, afirmă Ciprian. 

 

Ce poţi face cu o imprimantă Bitmi Pro

 

Deşi mulţi oameni cred că poţi imprima 3D aproape orice îţi trece prin minte, acest lucru nu este adevărat. Bitmi Pro se bazează pe tehnologia Fused Deposion Modeling. Asta înseamnă că un fir de plastic este topit şi depus strat cu strat până când obiectul este complet construit. Înainte, însă, orice model trebuie să fie optimizat şi pregătit pentru printare. Există trei mari paşi, potrivit lui Ciprian. Primul presupune realizarea modelului cu ajutorul unui program de proiectare asistată pe calculator (Inventor, Solidworks etc.). Se trece apoi la pregătirea acestuia cu ajutorul unui program denumit Slicer (Cura, Slic3r etc.). La ultimul pas se trimite fişierul prin Wi-Fi către imprimanta 3D şi urmează printarea.

 

 

Cu Bitmi Pro se pot realiza piese de decor, dar şi piese funcţionale din tipuri de plastic de diferite durităţi şi proprietăţi, cu un volum maxim de 200 x 200 x 250 mm. „Desigur pentru un obiect mai mare decât aceste dimensiuni se poate tăia foarte uşor cu ajutorul slicer-ului, iar după printare obiectele pot fi unite între ele prin diferite metode”, explică Ciprian Pădurariu.

 

Avantajul imprimantelor Bitmi Pro îl reprezintă preţul accesibil. Versiunea cu ecran LCD costă 969 de euro cu TVA inclus, iar cea fără ecran 899 de euro. În ciuda acestuia, dispozitivul poate satisface chiar şi nevoile profesioniştilor din anumite domenii, potrivit fondatorului. Imprimanta 3D are Wi-Fi integrat şi poate fi controlată de oriunde din lume. Dispozitivul dispune şi de protecţie la lipsa de filament. În momentul în care filamentul de pe rolă se consumă, iar operatorul nu este lângă imprimantă, aceasta intră în starea de pauză şi asteaptă sa fie introdusă o nouă rolă. „Fără aceasta funcţie, timpul şi banii clientului ar fi pierduţi”, potrivit lui Ciprian. Mai mult, Bitmi Pro dispune de protecţie la căderea curentului. Imprimanta reţine, în acest caz, ultima poziţie unde a rămas şi îşi reia lucrul după ce revine curentul. O altă funcţie este autocalibrarea – sistemul se asigură că primul strat de filament depus pe masa de printare are o adeziune fermă cu aceasta. Înainte ca această funcţie să fie dezvoltată era necesară ajustarea manuală a mesei de către operator cu o şurubelniţă.

 

 

Bitmi Pro mai dispune, în versiunea avansată, de un ecran LCD tactil cu diagonala de 5”, iar zgomotul de funcţionare este redus.

 

Deşi firma este foarte „tânără”, are deja clienţi din trei mari domenii: bioinginerie, automotive şi servicii de printare 3D. Până acum, Bitmi a produs cinci imprimante şi a vândut trei, toate unor clienţi din România. A avut şi o comandă din Germania, dar a fost o problemă cu plata care nu a putut fi rezolvată. 

 

„Ne-am dori foarte mult pe viitor să putem avea un impact pozitiv şi asupra nivelului superior de educaţie din România, deoarece avantajele utilizării acestei tehnologii sunt foarte mari în comparaţie cu costurile de achiziţie. Piaţa consumatorilor se află şi ea în targetul nostru, însă credem că putem aduce o mai mare valoare cu un produs care este destinat companiilor din domenii conexe imprimării 3D, precum cele enumerate mai sus dar şi: arhitectură, artă, design, medicină şi industria aerospaţială”, a declarat Ciprian Pădurariu.

 

Rolele de plastic costă între 100 şi 400 de lei

 

Costurile de întreţinere ale unei imprimante 3D Bitmi Pro nu sunt mari. O dată la şase luni de utilizare continuă este necesară lubrifierea anumitor componente. Potrivit lui Ciprian, în comparaţie cu imprimantele normale, care la cumpărare au un preţ redus, dar costul consumabilelor este mare, imprimantele 3D au un preţ mult mai mare de achiziţie decât consumabilele.

 

Bitmi Pro poate printa cu o varietate de materiale de diferite durităţi şi proprietati precum: PLA, ABS, PETG, Nylon, filamente pe bază de sticlă, carbon, lemn, HIPS, PVA etc. Rolele de filament au în general o greutate de 1 kg, iar cu una se pot prina până la 20 de figurine cu o înălţime de aproximativ 12 cm (vezi imaginea de mai jos).

 

 

Cel mai ieftin consumabil este plasticul denumit PLA şi costă în jur de 100 de lei/rola. Un plastic mai dur, precum cel din fibră de carbon, poate costa chiar şi 400 de lei/rola.

 

Aceste dispozitive pot produce proteze pentru oameni şi animale, dar şi piese funcţionale pentru vehicule

 

Unul dintre proiectele notabile realizate cu ajutorul unei imprimante Bitmi Pro a fost o mână protetică funcţională. „Marele avantaj al acestei tehnologii este că oferă o metodă simplă şi eficientă de prototipare rapidă. Dacă ceva trebuie schimbat, proiectul poate fi modificat şi realizat într-un timp scurt cu costuri mici. Astfel, multe obiecte pot fi personalizate”, explică fondatorul firmei.

 

 

Imprimantele Bitmi Pro au realizat şi piese auto funcţionale pentru automobile. De altfel, aceste dispozitive capătă popularitate în producţia de piese de schimb. În septembrie 2017, Airbus a anunţat că a instalat pentru prima dată o piesă imprimată 3D pe un avion A350 XWB produs în serie. Suportul face parte din pilonul aeronavei, secţiunea de joncţiune dintre aripi şi motoare. Mai mult, componentele imprimate 3D se află deja pe unele dintre aeronavele de testare Airbus A320neo şi A350 XWB. Acestea includ părţi metalice de cabină imprimate şi conducte de aerisire. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult