Deşi raportează venituri în scădere, Samsung rămâne cel mai mare producător smartphone din lume şi în 2019

30.01.2020
Deşi raportează venituri în scădere, Samsung rămâne cel mai mare producător smartphone din lume şi în 2019

Samsung a încheiat trimestrul IV 2019 cu profit operaţional în scădere cu 33.7% faţă de anul anterior, cauzat în mare parte de prăbuşirea preţurilor în piaţa de memorii şi evoluţia sub aşteptări a vânzărilor de ecrane. Totuşi, în buletinul adresat investitorilor se precizează că ”îmbunătăţirea cererii de memorii folosite pe servere şi dispozitive mobile, precum şi vânzările solide de smartphone-uri, au contribuit la ameliorarea scăderii veniturilor totale”.

Astfel, Samsung a avut anul trecut livrări smartphone de 295.1 milioane de unităţi, corespunzător unei cote de 20.9% din întreaga piaţă de telefoane inteligente. Spre comparaţie, proporţia era de 291.3 milioane unităţi livrate şi 20.3% cotă de piaţă în 2018.

Totuşi, pe final de an vânzările foarte bune obţinute cu noua gamă iPhone 11 regiunea Asiei şi Americii de Nord au ajutat Apple să depăşească Apple, vânzările sud-coreenilor scăzând cu aproximativ 1%. Comparat cu intervalul Q4-2018, Samsung şi-a păstrat totuşi neschimbată cota de piaţă de 18%.

Principalul rival, Huawei a reuşit o creştere solidă a cotei de piaţă, ajungând de 14.4% în 2018 la 17% în 2019, susţinută mai ales de vânzările realizate în China cu sprijinul propagandei guvernamentale. Acestea fiind spuse, este de aşteptat ca Huawei să aibă probleme în a menţine această creştere, pierderea competitivităţii în pieţele internaţionale din cauza interdicţiilor impuse de administraţia Trump lăsând spaţii ample de extindere pentru producătorii rivali.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult