Epidemia de coronavirus afectează companiile de tehnologie: posibile întârzieri pentru Apple, Samsung şi NVIDIA

28.01.2020
Epidemia de coronavirus afectează companiile de tehnologie: posibile întârzieri pentru Apple, Samsung şi NVIDIA

Epidemia de Coronavirus din China începe să afecteze şi companiile de tehnologie, în special cele care au furnizori de componente şi parteneri de asamblare în această ţară. Apple, Samsung şi NVIDIA sunt doar câteva dintre cele afectate, câţiva dintre partenerii lor având sedii, fabrici şi puncte de lucru chiar într-unul dintre oraşele afectate de acest virus: Suzhou. Se pare că deja mai multe companii au oprit activitatea, trimiţând angajaţii acasă pentru cel puţin o săptămână, la ordinul guvernului chinez.

Companii precum Foxconn, Samsung Electronics, Pegatron şi multe altele, care deţin fabrici în Suzhou vor înceta activitatea în perioada următoare. Printre companiile care activează în acest oraş se numără şi alte nume mari din industria de tehnologie precum 3M Company, Yageo Corporation, Advanced Semiconductor Engineering Limited, China CCL Design, Catcher Technology Company Limited, CN Innovations Holdings Limited, Compeq Manufacturing Company Limited şi Pioneer Material Precision Tech Company Limited.

Câteva dintre aceste companii sunt responsabile pentru asamblarea de iPhone-uri sau pentru furnizarea de componente pentru finalizarea acestor dispozitive, deci sunt aşteptate întârzieri ale comenzilor la nivel global. Din acest motiv şi valoarea acţiunilor la bursă a Apple, NVIDIA, Samsung şi SK Hynix şi altor câteva companii afectate de aceste întârzieri a scăzut imediat după ce guvernul chinez a ordonat starea de urgenţă în zonă.

În schimb, această epidemie este convenabilă pentru companiile de farmaceutice, precum Novavax şi Moderna, care au înregistrat creşteri în ultima perioadă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult