Gigantul Amazon este acuzat de exploatarea angajaţilor de la fabrica care produce dispozitive Alexa şi Kindle

11.06.2018
Gigantul Amazon este acuzat de exploatarea angajaţilor de la fabrica care produce dispozitive Alexa şi Kindle
Un ONG îi solicită companiei Amazon să îmbunătăţească condiţiile muncitorilor care fabrică Echo şi Kindle în China, reînnoind ideea că CEO-ul Jeff Bezos ar fi devenit cel mai bogat om din lume pe spatele angajaţilor cu salarii mici, relatează Mediafax.
 
Organizaţia non-guvernamentală China Labor Watch din New York a lansat în acest weekend un raport, după o investigaţie de nouă luni a condiţiilor de muncă din fabrica din oraşul Hengyang, deţinută de Hon Hai Precision Industry Co., companie cunoscută drept Foxconn, care produce pentru Amazon.
 
Raportul a oferit imagini din companie, legate de modul în care Amazon produce boxele Echo activate de voce (Alexa), la un preţ de producţie de 40 de dolari.

Raportul, care prezintă o imagine a salariilor mici şi a condiţiilor de muncă intense, include următoarele constatări: angajaţii sunt solicitaţi să lucreze peste 100 de ore suplimentare lunar, în ciuda faptului că legislaţia muncii din China permite până la 36 de ore suplimentare lunar; muncitorii nu au fost instruiţi pentru protecţia muncii în mod adecvat; angajaţii trebuie să vină la începerea turei cu 10 minute înainte şi nu sunt recompensaţi pentru acest lucru; locuinţele personalului nu dispun de măsuri adecvate de siguranţă împotriva incendiilor, cum ar fi stingătoarele.

Foto: Piotr Cichosz/Unsplash
 
„Toţi angajaţii au program prelungit şi salarii mici. Având în vedere că salariile sunt scăzute, muncitorii trebuie să se bazeze pe orele suplimentare pentru a câştiga suficient pentru a menţine un nivel de trai decent”, se arată în raport.
 
Amazon a finalizat un audit al fabricii în luna martie şi a constatat încălcări privind orele suplimentare şi utilizarea curierilor, pe care le-a cerut Foxconn să le remedieze, a declarat Amazon pentru Bloomberg.
 
„Am cerut imediat un plan de acţiuni corective din partea Foxconn Hengyang, detaliind planul de remediere a problemelor identificate şi efectuăm evaluări periodice pentru a monitoriza punerea în aplicare şi conformitatea cu Codul nostru de conduită al furnizorilor. Ne-am angajat să ne asigurăm că aceste probleme vor fi rezolvate”.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult