Green Spots: încărcătoare solare stradale cu design futurist „made in România”

19.10.2018
Green Spots: încărcătoare solare stradale cu design futurist „made in România”

Triptic Studio, o echipă de arhitecţi români, va lansa săptămâna viitoare o gamă de încărcătoare solare stradale numite Green Spots. Acestea sunt locuri în care oricine şi oricând îşi va putea încărca telefonul sau laptop-ul, iar în funcţie de design, utilizatorul ar putea profita şi de mobilierul inclus în staţia de încărcare.

Încărcătoarele solare au un design „futurist” şi funcţionează 100% pe bază solară, fără a fi racordate la reţeaua de energie electică, deci curentul pe care îl oferă pentru încărcare nu este generat folosind metode poluante. Acestea vor fi amplasate pe stradă, spun reprezentanţii Triptic, însă nu au fost menţionate zone sau oraşe în care vor apărea în viitorul apropiat.

Primul încărcător Green Spots public a fost plasat în cadrul festivalului de muzică Untold de la Cluj, care a avut loc în luna august.

Există trei modele de încărcătoare Green Spots, de dimensiuni şi capacităţi diferite. Modelul standard este ICON, cu nouă panouri fotovoltaice flexibile de 15W (total 135W) şi iluminare LED pe fiecare dintre acestea. Staţia include şase mufe USB de maximum 10W (1-2A, 5V) şi integrează o baterie de litiu 12Vx 60A. Întreaga staţie cântăreşte 150 de kg.

Modelul IDEEA integrează trei panouri fotovoltaice de 30W, pentru o putere maximă de 90W. Acesta pare să fie orientat mai degrabă către companii pe post de panou publicitar, însă şi acesta vine cu iluminare LED cu senzor de prezenţă şi cu şase mufe USB (1-2A, 5V, max 10W per mufă).  Bateria pare să fie la fel de mare precum cea de pe modelul ICON, 12Vx60A, cu o greutate totală de 120 kg.

Galerie foto

În cele din urmă IDOL este practic o băncuţă cu baterie. Aceasta vine cu şase panouri fotovoltaice de 30W, cu iluminare LED pe fiecare dintre acestea, 12 prize USB de 10W şi un acumulator 12Vx60A. Aceasta include trei băncuţe cu ghivece la capete şi probabil cântăreşte foarte mult,  această caracteristică nefiind comunicată.

Toate aceste modele vor putea fi echipate opţional cu routere pentru internet prin Wi-Fi şi camere video pentru supravechere. Triptic Studio a promis mai multe detalii săptămâna viitoare, pe 25 octombrie, când va lansa oficial staţiile Green Spots.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult