Huawei ar putea primi încă o extensie de 6 luni de la autorităţile din SUA pentru a acorda suport operatorilor telecom

15.11.2019
Huawei ar putea primi încă o extensie de 6 luni de la autorităţile din SUA pentru a acorda suport operatorilor telecom

Huawei a intrat pe Entity List pe data de 18 mai, iar între timp a primit două extinderi de câte trei luni pentru a putea să ofere suport companiilor americane care lucrează cu echipamente produse de companie, cât şi pentru a putea oferi actualizări de software clienţilor deja existenţi. Se pare însă că este pregătită o nouă extensie, de data aceasta de şase luni, care ar putea intra în vigoare de luni, 18 noiembrie.

Politico a publicat un articol în care spune că Departamentul Comerţului din SUA este pe cale să aprobe încă o extensie pentru Huawei care ar putea fi valabilă până în mai 2020, atunci când se împlineşte un an de la includerea iniţială pe Entity List. Acest lucru va asigura mentenanţa reţelelor telecom din mediile rurale ale SUA care folosesc echipamente Huawei.

Totodată, această decizie ar putea asigura actualizări de software pentru dispozitivele care rulează Google Mobile Services deja. În teorie, Huawei poate oferi actualizări de securitate pentru acestea doar atât timp cât le poate primi în mod oficial din partea Google. Actualizările de software în rest, care afectează funcţionalitatea telefoanelor nu ar fi afectată, Huawei putând folosi versiunea AOSP a sistemului de operare în continuare. Actualizările de securitate lunare dezvoltate de Google sunt însă restricţionate în cazul în care nu există o licenţă activă de colaborare între cele două companii.

Desigur, această prelungire nu va afecta dispozitivele care sunt lansate după ce Huawei a intrat pe Entity List. În ciuda extinderii perioadei de graţie până la intrarea oficială în vigoare a embargoului, dispozitive precum Huawei Mate 30 Pro nu vor avea acces oficial la aplicaţiile Google Mobile Services, întrucât Google nu a acordat o licenţă pentru acestea înainte de includerea companiei pe Entity List.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult