Huawei cere dovezi pentru acuzaţiile de spionaj. Promite investiţii de 2 miliarde de dolari în securitate

19.12.2018
Huawei cere dovezi pentru acuzaţiile de spionaj. Promite investiţii de 2 miliarde de dolari în securitate

Huawei începe să lupte împotriva valului de restricţii pe care mai multe state şi companii le instaurează la nivelul infrastructurii telecom. Din frica de spionaj din China, multe ţări refuză să colaboreze cu Huawei pentru modernizarea reţelelor la standardele 5G, acuzaţii pe care Huawei le neagă cu fiecare ocazie. Compania a ţinut ieri o conferinţă de presă în Hong Kong, unde şi-a declarat dedicarea faţă de securitatea echipamentelor sale prin promisiunea unei investiţii foarte mari în acest domeniu: 2 miliarde de dolari în următorii 5 ani.

Conform Reuters, compania Huawei este determinată să lupte împotriva acestor acuzaţii, cerând în primul rând dovezi. Desigur, dovezile sunt greu de obţinut, dacă nu chiar imposibile, fără a avea acces la tehnologia sa şi cunoştinţele inginerilor care le-au proiectat.

„Blocarea concurenţei de pe o piaţă nu poate să ducă la îmbunătăţire. Noi credem că orice îngrijorare sau acuzaţie referitoare la securitatea dispozitivelor Huawei ar trebui să fie bazate pe dovezi factuale. Fără dovezi, nu acceptăm şi ne vom opune acestor acuzaţii.” A declarat Ken Hu, preşedintele companiei.

Desigur, acesta a continuat să infirme zvonuri referitoare la Japonia şi Franţa. Presa a raportat că aceste două state iau în considerare blocarea echipamentelor Huawei în infrastructura „critică”, însă compania spune că nu este adevărat, sau că cel puţin aceste decizii nu au fost comunicate într-un mod oficial.

Huawei s-a lăudat de asemenea cu 25 de contracte pentru implementarea tehnologiilor 5G la nivel mondial şi că a livrat deja 10.000 de unităţi telecom pnetru reţelele noi. Conform reprezentanţilor companiei, sunt aşteptate încasări de peste 100 de miliarde de dolari pentru anul în curs, cu 8,7% mai mult decât anul trecut, jumătate din venituri fiind realizate în afara Chinei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult