Investitorii pot paria acum pe preţul bitcoin. Moneda virtuală a fost lansată pe piaţa Futures CBOE de pe Wall Street

12.12.2017
Investitorii pot paria acum pe preţul bitcoin. Moneda virtuală a fost lansată pe piaţa Futures CBOE de pe Wall Street

Tranzacţiile Futures pe cea mai populară criptomonedă din lume, lansate luni pe piaţa CBOE Global Markets Inc., au mărit cotaţia bitcoin cu 26% în sesiunea de debut, declanşând două opriri temporare de tranzacţionare menite să calmeze piaţa, relatează Bloomberg.com.

Volumul iniţial a depăşit aşteptările comercianţilor, în timp ce traficul pe site-ul web al CBOE era atât de intens încât a provocat întârzieri şi întreruperi temporare.

„Este foarte rar să vedeţi ceva mai volatil decât bitcoin, dar noi am găsit ceva spectaculos: contracte futures”, a declarat Zennon Kapron, directorul executiv al firmei de consultanţă Kapronasia din Shanghai, citat de Bloomberg.com.

„Lansarea contractelor futures cu suport bitcoin pe o bursă reglementată este un punct de referinţă pentru speculatori, întrucât creşterea din acest an i-a captivat pe toţi investitorii de pe Wall Street. Contractele CBOE vor fi urmate în curând de oferte similare de la CME Group Inc şi Nasdaq Inc. şi ar trebui să faciliteze investitorilor de masă platformele adecvate pentru a paria pe creşterea sau căderea criptomonedei”, notează Bloomberg.com.

Contractele Futures pe bitcoin cu scadenţa în luna ianuarie au fost încheiate pe cotaţii cu 20% mai mari, la 18.040 dolari/bitcoin, de la un nivel de deschidere de 15.000 dolari/bitcoin, fiind încheiate 3.051 de tranzacţii.

„Diferenţa reflectă nu numai noutatea activului, ci şi dificultatea utilizării contractelor futures pe cont propriu în numerar pentru a tranzacţiona împotriva spot-ului”, au afirmat strategii pieţei, citaţi de Bloomberg.com.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult