Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, este acum cel mai bogat om din lume

17.07.2018
Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, este acum cel mai bogat om din lume

Săptămâna trecută, Mark Zuckerberg a mai urcat o treaptă în topul celor mai bogaţi oameni din lume, până pe locul al treilea, imediat în spatele lui Jeff Bezos (54 ani). Se pare însă că CEO-ul Facebook nu a stat foarte mult lângă Bezos, întrucât de pe data de 16 iulie 2018, CEO-ul Amazon a devenit oficial cel mai bogat om din lume în topul Forbes, cu o avere estimată la 150 de miliarde de dolari, depăşindu-l pe Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Jeff Bezos a ajunt pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume în urma creşterii valorii acţiunilor Amazon la 1.841,95 dolari cu ocazia campaniei de reduceri Amazon Prime Day, un record absolut al companiei. Chiar dacă valoarea acţiunilor va mai scădea în zilele următoare, acesta şi-ar putea păstra în continuare avansul faţă de Bill Gates, care are o avere estimată la 95,3 miliarde de dolari. Acesta din urmă a donat multe dintre acţiunile sale Microsoft, cât şi sume considerabile bani (aproximativ 2,9 miliarde) către fundaţia Bill & Melinda Gates pentru a susţine cauze umanitare.

Bezos a pornit ascensiunea spre poziţia pe care o are astăzi la începutul anilor ’90, când a pornit unul dintre primele magazine online de cărţi: Amazon.com. În timp, magazinul a diversificat foarte mult oferta de produse şi a ajuns să definească comerţul online aşa cum îl cunoaştem astăzi. Amazon s-a dezvoltat însă şi în alte direcţii precum distribuţia de conţinut digital şi chiar găzduirea site-urilor şi serviciilor web, un business extrem de profitabil. Bezos a investit şi în alte proiecte precum o compania  Blue Origin care dezvoltă rachete spaţiale, una dintre companiile concurente pentru SpaceX-ul lui Elon Musk.

Momentan Bezos este cel mai bogat om din lume, însă nu controlează cea mai mare avere. Deasupra sa este în continuare familia Walton, cea mai bogată dinastie de pe planetă, care au o avere de 151,5 miliarde de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult