Jony Ive, legendarul designer responsabil pentru iPhone, iPod, iMac şi multe altele, părăseşte Apple

28.06.2019
Jony Ive, legendarul designer responsabil pentru iPhone, iPod, iMac şi multe altele, părăseşte Apple

Sir Jony Ive, chief design officer în cadrul Apple şi responsabil pentru design-ul unora dintre cele mai de succes produse din istoria companiei precum iMac, iPod sau iPhone, părăseşte acest post. Celebrul designer urmează să îşi deschidă propria firmă de design, însă va continua să colaboreze cu Apple prin intermediul acesteia. Practic, Ive va putea de acum să realizeze şi proiecte personale, pe lângă cele pe care doreşte să le realizeze pentru Apple în viitor.

Ive a fost angajat în cadrul Apple pentru aproape 30 de ani. Acesta a devenit o figură proeminentă abia după lansarea primului model iMac, după revenirea spectaculoasă a lui Steve Jobs în cadrul companiei, moment care a marcat şi revenirea pe un trend ascendent a compeniei la sfârşitul anilor `90.

„După aproape 30 de ani şi nenumărate proiecte, sunt cel mai mândru de munca care va rezista în timp pe care am depus-o pentru a pune bazele unei echipe de design, proces şi cultură în cadrul Apple care este unic în industrie. Astăzi, echipa este mai puternică, mai vibrantă şi mai talentată decât în oricare punct din istoria Apple. Echipa va prospera sub excelenta conducere a lui Evans, Allan şi Jeff, careau fost printre cei mai apropiaţi colaboratori ai mei. Am cea mai mare încredere în colegii mei designeri de la Apple, care rămân prietenii mei apropiaţi şi abia aştept să continui să lucrez cu ei în anii care vor urma”, a declarat Ive.

Şi Tim Cook a avut cuvinte de laudă la adresa lui Jony Ive:

„Jony este o figură unică în lumea design-ului, iar rolul său în revenirea Apple nu poate fi ignorată, de la impresionantul iMac din 1998, la iPhone şi ambiţia fără precedent a campusului Apple Park, unde şi-a vărsat o mare parte din energie în ultima perioadă. Apple va continua să beneficieze de talentul lui Jony, lucrând direct cu el la proiecte exclusive şi prin munca continuă a echipei pasionate de design pe care a construit-o. După atât de mulţi ani de lucrat  împreună, sunt fericit că relaţia noastră continuă să evolueze şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu Jony pentru mult timp de acum înainte.”

La conducerea echipei de design rămân Evans Hankey, vice preşedinte al design-ului industrial şi Alan Dye, vice preşedinte al design-ului interfeţelor. Aceştia vor raporta către Jeff Williams, chief operating officer al Apple. Ambii au fost figuri importante în cadrul echipei de deisgn Apple pentru mulţi ani: de exemplu, Williams a fost cel care a condus echipa care a dezvoltat Apple Watch.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult