Microsoft a intrat în clubul select al companiilor de 1 trilion de dolari

Microsoft a intrat în clubul select al companiilor de 1 trilion de dolari

Doar trei companii din industria IT au depăşit pragul simbolic de 1000 miliarde dolari capital de piaţă, iar Microsoft este una dintre acestea. Deocamdată, acest titlu a fost păstrat deocamdată doar pentru scurt timp, vestea depăşirii pragului simbolic determinând aprecierea temporară a acţiunilor Microsoft până la valoarea de 130.59 dolari.

La nivelul actual, Microsoft este o companie mai valoroasă chiar şi decât Apple sau Amazon, după ce şi acestea au atins pragul de 1 trilon de dolari valoare de piaţă în cursul anului trecut.

Potrivit ultimului buletin adresat investitorilor, profitul raportat de Microsoft pentru trimestrul încheiat la data de 31 martie a fost de 8.8 miliarde dolari, în creştere cu 19% faţă de anul trecut. Suma se raportează la venituri totale de 30.8 miliarde dolari, în creştere cu 14% faţă de anul anterior.

După un lung parcurs în rolul de lider pe segmentul consumer software, Microsoft pare că a reuşit plierea pe segmente de piaţă şi mai profitabile. Astfel, performanţele companiei sunt atribuite în special diviziilor cloud computing şi business services, serviciile livrate pe aceste segmente de piaţă devenind prioritare pentru Microsoft.

Având în vedere parcursul actual pe segmentul cloud, este de aşteptat ca Microsoft să rămână pentru ceva timp în clubul select al companiilor de 1 trilion de dolari.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult