Nokia vinde divizia Digital Health înapoi către fondatorul Withings

03.05.2018
Nokia vinde divizia Digital Health înapoi către fondatorul Withings

Nokia a pariat în urmă cu doi ani pe piaţa de dispozitive pentru monitorizarea sănătăţii, însă la ultimul raport fiscal, viitorul acestei divizii nu părea foarte promiţător. Cumpărarea companiei Withingss-a dovedit a fi un eşec, iar compania finlandeză a anunţat că va vinde întreaga divizie „Digital Health” înapoi către unul dintre fondatorii Withings, Eric Carreel.

Cu încasări de numai 16 milioane de euro în cursul primului trimestru din 2018, în comparaţie cu cele 4,9 miliarde de euro pe care le-au încasat din restul de operaţiuni. Decizia de a vinde divizia Digital Health se aliniază şi cu noua direcţie a companiei de operaţiuni „business-to-business”. Astfel, diviziile de echipamente telecom şi licenţierea de brevete din acest domeniu vor fi sursele principale de venituri pentru Nokia, la fel ca şi înainte de achiziţia Withings.

Practic, Eric Carreel va primi înapoi compania pe care a vândut-o în 2016, care produce ceasuri inteligente, cântare inteligente, dispozitive de măsurat tensiunea şi alte câteva astfel de dispozitive. Nu este clar dacă acesta va reînfiinţa compania Withings sau dacă va folosi aceste resurse pentru a pune bazele unei alte companii. Important de menţionat este faptul că aceste produse s-au vândut sub brand Nokia în ultimii doi ani.

Tranzacţia este aşteptată să fie gata înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru din 2018, suma pentru care Nokia vinde divizia Digital Health fiind încă nedezvăluită.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult